Premierul Victor Ponta a făcut câteva declarații pe marginea creditului pe care Ioana Băsescu l-a obținut de la CEC Bank pentru cumpărarea celor 290 de hectare în Călărași. "Povestea asta cu cele 300 de hectare cred că s-a transformat într-o mlaştină din care nu va mai ieşi. Sunt convins de chestia asta". O văd ca pe un caz Mihăileanu, a declarat Victor Ponta. Analistul Bogdan Chiriac a comentat cu Victor Ciutacu declarația premierului, dar și tăcerea lui Radu Ghețea de până acum.
Analistul Bogdan Chirieac a analizat, într-o intervenție telefonică la RTV, subiectul casei din Mihăileanu și creditul obținut de la CEC: "Omul și-a dat casa, a luat-o, bine merci, și nu s-a întâmplat absolut nimic. Probabil că așa vor sta lucrurile și aici. E chiar mai simplu decât în Mihăileanu. Ce a făcut omul? A luat un credit".
"Cred că am un răspuns pentru domnul Ciutacu. De ce nu a dat CEC Bank-ul niciun comunicat și nici domnul Ghețea. Domnul Ghețea, aflând din presă despre aceste lucruri, a ordonat o anchetă internă. Când comisia internă a CEC va prezenta datele, atunci, peste o lună, peste două, că la bancă se merge mai greu, nu este așa de ușor, în ianuarie, februarie o să vă dea un comunicat", a continuat Chirieac.
La întrebarea lui Ciutacu, dacă domnul Ghețea se anchetează și pe sine, pentru că majorarea plafonului de creditare cu 60 la sută nu se poate face, conform normelor interne, decât cu aprobarea comitetului director și eventual cu ratificarea Consiliului de Administrație pe care onor domnul Ghețea îl conduce, Chirieac a răspuns că: "Trebuie văzut dacă s-a respectat toată procedura și trebuie să facă mai întâi verificările, că nu este chiar atât de ușor. De asta domnul Ghețea nu spune nimic în acest sens, fiindcă se face ancheta. Sunt covins că domnul Băsescu va plăti banii ăștia".
Despre mandatul lui Radu Ghețea, care expiră în luna mai 2015, iar o eventuală debarcare a acestuia va implica și despăgubiri, analistul Bogdan Chirieac a explicat: "Dacă îl dă afară înainte de vreme pe distinsul domn Ghețea, primește vreo două milioane de euro salarii compensatorii. Că așa este la întreprinderile de stat, iar salariul dânsului înțeleg că este salariul unui bancher occidental, curat, ca argintul strecurat, de vreo 25.000 de euro în mână".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News