Chirieac, despre personajul cel mai interesat în stabilirea datei alegerilor prezidențiale: E o chestiune de orgoliu. Nu servește niciunuia dintre cele două partide

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre neînțelegerile dintre PNL și PSD în privința datei alegerilor prezidențiale.

Analistul politic vorbit despre tensiunile politice actuale și neînțelegerile dintre PNL și PSD în privința datei alegerilor prezidențiale. Bogdan Chirieac a criticat lipsa de progres a României în ciuda potențialului său, atribuind acest lucru lipsei de cuvânt a politicienilor.

„Vedeți de ce nu a progresat România conform potențialului său? România trebuia să intre de multă vreme, după '89, în clubul țărilor dezvoltate. Din cauza lipsei de cuvânt a politicienilor. Este ceva inacceptabil și vă spune un om mai degrabă de dreapta, în momentul ăsta. Vă spun acest lucru fiindcă liderii PNL și PSD, s-au înțeles, au ieșit public, de mânuță, pe 3 martie. Prietenia și înțelegerea lor a fost un model unic în 35 de ani, în România, așa a rămas coaliția la putere și au spus: „Comasăm (în mod aberant) alegerile locale cu europarlamentarele”. 

Nu exista niciun motiv pentru asta, absolut niciun motiv! Venind cu listă comună la europarlamentare, înțeleg că vrei să blochezi avansul AUR și al altor partide și pentru asta anunțând calendarul alegerilor ca să nu mai fie altă schimbare și au stabilit: 15, 19 septembrie, 9 decembrie parlamentarele. După ce se încheie situația, vii și spui: „Păi nu mai vreau în septembrie, vreau la anul și la vânătorul pe chestiunea asta!”, a spus Bogdan Chirieac. 

2. Inquam Pho... (ciuca-ciolacu-inquam_photos_octav_ganea_92684600.jpg)

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„E o chestiune de orgoliu"

Întrebat cui îi folosește această situație și cine are cel mai mare interes în această stabilire a datei alegerilor, Bogdan Chirieac a răspuns că este o chestiune de orgoliu. 

„PNL-ului nu-i servește, lui Nicolae Ciucă nu-i servește fiindcă se urcase și dânsul pe valul rezultatului bun pe care l-a obținut PNL la alegeri. Nu îi servește. E o chestiune de orgoliu, în opinia mea, a excelenței sale președintele Klaus Iohannis care nu a reușit în demersul cu NATO. S-au mutat alegerile în septembrie, că dânsul pleca la NATO, acum se gândește: „Stai că eu termin mandatul pe 23 decembrie. Ce să aleg președintele...”

Deci pur și simplu o chestiune de aroganță. Nu servește niciunuia dintre cele două partide de care depind totuși stabilitatea și dezvoltarea viitoare a României pentru că dacă nu are loc reforma statului ne prăbușim. O să se prăbușească economia.", a spus Bogdan Chirieac. 

„Dacă pleacă PNL de la guvernare, adio stabilitate!"

Întrebat dacă ia în calcul ca Marcel Ciolacu să fie de acord cu mutarea alegerilor mai târziu tocmai pentru ca el să nu mai candideze și să se sustragă din această ecuație, Bogdan Chirieac a criticat abordarea premierului Marcel Ciolacu, afirmând că acesta își construiește cariera politică pe credibilitate, dar a generat confuzie prin anunțul contradictoriu privind data alegerilor. 

„Premierul Marcel Ciolacu își construiește cariera politică pe un singur lucru fundamental: credibilitate. Cel care a anunțat cu gura plină data alegerilor, alături de Nicolae Ciucă, a fost Marcel Ciolacu. Păi dacă ai anunțat 15 și 29 septembrie, atunci ce să mai cred eu despre majorarea pensiilor la 1 septembrie dacă ai anunțat-o și revii asupra deciziei? Pe ce? Și cu șantajul că pleacă PNL de la guvernare. Păi dacă pleacă PNL de la guvernare, adio stabilitate și firește că Marcel Ciolacu își depune mandatul. Ca om politic nu are încotro. Să facă domnul Iohannis coaliție cu USR și AUR.", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel