Chirieac, după declarația lui Ciolacu la SAPLR: Păpușa Voodoo NU este Marcel Boloș. Păpușa Voodoo suntem noi

foto: Freepik
foto: Freepik

Cine manevrează păpușa Voodoo din Ministerul Finanțelor?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România, că ministrul Marcel Boloș „a reușit până la urmă și s-a străduit pentru acest lucru să-mi ia fața și să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe”. Prim-ministrul a lăudat activitatea lui Boloș la Ministerul Fondurilor Europene și a spus că actualul șef de la Finanțe „a văzut pericolul blocajului total al României, pericolul de a pierde peste 70 de miliarde de euro, bani europeni” din PNRR. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația, în direct la România TV:

"Păpușa Voodoo nu este Marcel Boloș. Păpușa voodoo suntem noi... în mâinile lui Marcel Ciolacu. Eu am început să-i iau frica domnului Marcel Boloș. Cam la trei zile iese cu câte o trăsnaie în Ministerul Finanțelor. De pildă, asta a rămas. Las-o pe asta cu cash-ul, dar ce au promovat vinerea trecută cu note-n Monitorul Oficial cu aplicarea normelor fiscal-bugetare... deci ca să dai o factură acum trebuie să muncești cam de zece ori mai mult decât munceai înainte. Fac munca ANAF-ului... nu știu ce fac. Niște prostii înspăimântătoare!

Domnul Boloș, neputând să controleze ce este în Ministerul de Finanțe, este o victimă sigură a vulpoilor din acest minister. Deci, de bine de rău, Finanțele astea mai funcționau dacă aveau un ministru. Acum nu mai funcționează. Numai să faci licitația pentru digitalizarea ANAF îți ia 7 ani de acum încolo, zău așa! Digitalizăm ANAF-ul de 30 de ani! Să dea Dumnezeu... au început luna asta... Administrația îți pleacă pe 1 decembrie, sănătate, bucurie... și se mai întoarce la muncă la 1 februarie. Zău, despre ce vorbim? Acum este un cuvânt la modă - arieratul - întârzierea la plată în economia românească. 6 luni... firmele cu ce-și țin muncitorii? Marcel Boloș a găsit o situație dezastruoasă acolo (n.r. la minister), ăsta-i adevărul!" a spus Bogdan Chirieac.

Citește și Boloș, prima reacție după ce a fost făcut „păpușă voodoo“ de Ciolacu: Am fost, poate, mai dur, mai realist

Reamintim că tot în cadrul declarațiilor de luni, Ciolacu a mai spus că „avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa”. „Trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală în anii viitori, predictibilă, în 2025-2026, echitabilă”, a precizat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel