Chirieac, exercițiu de imaginație pentru România: Cam așa e în Rusia!

O femeie în vârstă ucraineană face cumpărături într-un magazin alimentar aproape gol din Kiev - 28 februarie 2022
O femeie în vârstă ucraineană face cumpărături într-un magazin alimentar aproape gol din Kiev - 28 februarie 2022

China anunță că este gata „să joace un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace”. Analistul Bogdan Chirieac a comentat, luni, cele mai declarații, în timp ce confruntările dintre Rusia și Ucraina continuă, iar situația pentru civili este „dramatică”.

„Din nefericire, astăzi nu mă aștept la o soluție, în urma negocierilor, fiindcă Federația Rusă nu a venit cu bună credință, Vladimir Putin nu vrea să negocieze în mod real cu Ucraina și cu Volodimir Zelenski. Lucrurile acestea sunt doar pentru imagine. Președintele Putin dorește să negocieze cu președintele Biden, președintele Macron, premierul Johnson. Dânsul în acest grup dorește să fie, unde, în treacăt fie zis, nu mai are ce căuta sub nicio formă. Și, atunci, face pseudo-negocierile cu Ucraina doar pentru imagine”, a spus, luni după-amiază, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.

„Victime sunt civilii nevinovați. Situația este dramatică. Ar trebui ca, la cel mai înalt nivel, să i se ceară lui Putin un armistițiu de 72 de ore pentru evacuarea civililor”, a mai spus Bogdan Chirieac.

 

China vrea să fie „mediator” între Rusia și Ucraina

Un înalt diplomat chinez a arătat că Beijing dorește să fie „mediator” între Rusia și Ucraina pentru prima dată de când Moscova a invadat țara vecină, a transmis CNN. „China este gata să continue să joace un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace și să lucreze cu comunitatea internațională pentru a conduce medierea necesară, atunci când este necesară”, a spus ministrul de Externe, Wang Yi, într-o conferință de presă.

Subiectul a fost comentat și de Bogdan Chirieac: „Să știți că, în acest moment, China este singura speranță a Rusiei de salvare de la faliment total. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă toate prețurile s-ar dubla, toate, de la biletul de tramvai, până la sticla de ulei, iar veniturile s-ar reduce cu aproximativ 50 la sută?! Cam așa e în Rusia! Rubla s-a devalorizat cu 40 la sută în acest moment. Importuri nu mai au, produsele vechi, aflate în depozite, se vând la prețuri uriașe, iar în rest nu au importuri deloc, pentru că nimeni nu mai face comerț cu Rusia. Deci, cumva singura șansă pentru Rusia, în acest moment, inclusiv în sistemul bancar, este China.”

„Introducerea Chinei în această ecuație ar putea să fie o speranță. Pe noi ne interesează, în primul rând, îndepărtarea lui Putin de butonul nuclear”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel