Chirieac explică la ce s-a referit Iohannis prin „șerpașii noștri”: „Salut exercițiul de sinceritate” / Viitorul Schengen stă în mâinile președintelui României

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bogdan Chirieac spune care este, în opinia sa, semnificația „șerpașilor”, dar și cât de mult contează ca România să accepte Air&Sea Schengen.

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit pentru Antena 3 CNN, după ce Cătălin Predoiu a „clarificat” în platoul DC News la ce a făcut, de fapt, referire președintele României prin sintagma „șerpașii mei”. Pe lângă acest aspect, subiectul Schengen a fost intens dezbătut, fiind unul dintre cele mai importante obiective ale politicienilor români din acest moment.

Numeroase probleme în dedesubtul Schengen. Predoiu: „O pătură de 9 milioane de imigranți potențiali”
https://www.dcnews.ro/numeroase-probleme-in-dedesubtul-schengen-predoiu-o-patura-de-9-milioane-de-imigranti-potentiali_941905.html

„Șerpașii mei”

„Este explicația pe care a dat-o și Cătălin Predoiu acum câteva minute. „Șerpa” în sensul de echipă diplomatică cum spune și domnia sa, la asta s-ar fi referit Klaus Iohannis. S-a înțeles de către români că noi toți suntem niște cărători de bagaje. Ținând seama de periplul internațional al domniei sale înțelegem cu bine. Eu salut și exercițiul de sinceritate al domului președinte Klaus Iohannis (...).”, a precizat Bogdan Chirieac.

Predoiu a explicat declarația lui Iohannis cu „șerpașii" și Schengen / video
https://www.dcnews.ro/predoiu-a-explicat-declaratia-lui-iohannis-cu-serpasii-video_941903.html

România cu Sea&Air Schengen

„În opinia mea, ținând seama de contextul internațional de anul viitor, cred că România ar trebui să accepte aderarea cu frontiera aeriană și frontiera maritimă. Frontiera fluvială e la pachet cu cea terestră. Suntem cu un pas în interiorul Schengen. Dacă rămâi în afară, ani de zile vei rămâne așa. Odată intrați acolo presiunile vor continua, se lucrează. E un punct de vedere. Sigur, nici Cătălin Predoiu nu s-a exprimat, totul e în mâna președintelui României care poate sau nu să țină seama de opiniile „șerpașilor” săi””, a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

„Dacă e de intrat cu jumătate de parte în Schengen, dacă lângă Air Schengen punem și Sea Schengen, e un mare avantaj. Încarci la Constanța și descarci fără probleme la Rotterdam.

Este perfect adevărat. Ucraina, ca și Republica Moldova, nu este pregătită pentru a începe negocierile la UE, dar dacă încep aceste negocieri, aceste state vor veni pregătite. Nici noi nu am fost pregătiți la vremea respectivă când am început negocierile grație lui Emil Constantinescu. Pe barba fostului președinte al României s-a anunțat că România începe negocierile pentru aderarea la UE. Pe parcurs vei fi pregătit. Ucraina, dacă nu începe negocierile, la fel și Moldova, nu vor fi pregătite niciodată. Probabil că va dura 10, 12 ani, dar la sfârșit vom avea două țări noi integrate în UE care respectă standardele și principiile europene. Apoi, Victor Orban face jocurile Rusiei, categoric.”, a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel