Chirieac explică miza ocupării Insulei Șerpilor de către Rusia lui Putin

New York, protest: Salvați Ucraina!
New York, protest: Salvați Ucraina!

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, vineri, despre miza ocupării Insulei Șerpilor de către Rusia lui Putin.

'Comunitatea internațională nu va recunoaște niciodată invadarea și, practic, anexarea Ucrainei. Exact așa vor sta lucrurile de acum încolo, în tensiune continuă. În rest, actul săvârșit de Vladimir Putin este incalificabil. Oamenii aceștia sunt ca noi. Să știți că ucrainenii sunt mult mai săraci ca românii. Au Produsul Intern Brut de vreo 4 ori mai mic decât România.

Sunt oameni nevinovați. Să ne imaginăm că, ieri dimineață, te pregăteai să trimiți copilul la școală și te-ai trezit cu bombardamente și aviația rusă deplasându-se cu viteză super sonică deasupra ta. Este o țară asediată. Oamenii se uită în jurul lor și încearcă să fugă unde văd cu ochii, care unde are rude. Sunt aproximativ 500.000 de etnici români oprimați, nerecunoscuți la nivel oficial, fără școli în limba română în Ucraina. Care mai au rude în România mai încearcă să intre în țară.', a spus analistul politic.

Miza Insulei Șerpilor

'Aceasta este o crimă de război dacă i-au omorât pe ucrainenii de pe Insula Șerpilor. Acolo este o bucată de pământ, are câteva hectare, rechiziționată fără acte de Ucraina comunistă de la România comunistă. Care e importanța acestei insule? După ce am câștigat platoul continental din jurul insulei, la procesul de la Haga, ucrainenii, ca să dovedească că este insulă locuită, ei asta au sperat, fără succes, au creat acolo resursă de apă proprie, un radar și o mică bază militară. De ce e important acel radar? Pentru că se acoperă toată coasta românească a Mării Negre. Dacă informațiile sunt reale că rușii au bombardat-o, practic, au terminat acel radar, iar acum, probabil, rușii vor pune un alt radar. Ucrainenii de pe insulă au fost asasinați fără niciun motiv, nu se puteau apăra. Dacă Crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei Mării Negre, a deschis focul asupra lor i-a nimicit, pur și simplu.', a declarat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI Povestea celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor. Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte

'Nu se poate justifica un asemenea act de război. Insula Șerpilor nu avea arme ofensive, ci acel radar pentru că era obsesia ucrainenilor să vadă traficul din Portul Constanța și din Portul Sulina. Este o crimă de război care va fi condamnată și judecată, nu am nicio îndoială, peste 10, 20, 30 de ani. Crimele de război sunt imprescriptibile.', a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

CITEȘTE ȘI Chirieac: Am putea să avem graniță cu Federația Rusă pe brațul Chilia, în Delta Dunării. Așteptăm ca-n câteva ore Ucraina să cadă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel