Chirieac, previziune privind războiul din Israel

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre războiul din Israel.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit în această seară la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre ultimele evoluții ale războiului din Israel.

„În acest moment vorbim clar de escaladare. Când Israelul este atacat și are sute de morți și mii de răniți, majoritatea civili nevinovați, este evident - inclusiv președintele Joe Biden a recunoscut - dreptul Israelului la autoapărare. Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, acuză deschis Iranul pentru acest atac, ceea ce înseamnă că Israel, la momentul potrivit, va ataca și Iranul.

Nimeni nu credea că va începe un război la 50 de ani după Războiul de Iom Kipur. Tot pe 7 octombrie 1985, un vas italian care avea la bord și cetățeni israelieni a fost deturnat și un cetățean israelian a fost ucis și 50 luați ostatici. Această dată înseamnă ceva pentru Hamas. Avem toate motivele de îngrijorare. Probabil că bursele de petrol vor reacționa. Războiul din Orientul Mijlociu întotdeauna e legat de petrol. Cu siguranță, SUA își vor îndrepta atenția acum către Orientul Mijlociu, o zonă critică pentru ei. Să vedem câtă importanță va mai acorda războiului nedrept început de Rusia împotriva Ucrainei. Oricum Congresul american e mai reticent față de ajutorul acordat Ucrainei și solicită anchetă privind suspiciunile cu privire la corupția din Ucraina.

Există acest scenariu ca Rusia să ocupe Odesa și Bugeacul, ceea ce ar face legătura cu Transnistria. Există informații că în acest caz Rusia va zdrobi cu tancurile Republica Moldova, venind până pe Prut, la granița cu România, scenariu înspăimântător pentru țara noastră. Pentru noi este esențial să sprijinim în continuare Ucraina, apropo că vine președintele Zelenski, marți, la București“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Coincidență stranie privind atacul din Israel. Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România: Hamas a jurat să distrugă statul israelian

„S-a aruncat lumea în aer“

Analistul politic e de părere că urmările războiului care a izbucnit astăzi în Israel vor fi deosebit de grave, mai ales că Iranul, dar și alte state musulmane, vor reacția față de orice contraatac asupra Fâșiei Gaza.

„Avem acest război, apoi Iranul. Israelul i-a făcut față de mai multe ori Iranului, dar nu știu dacă mai este cazul. Iranul s-a dezvoltat, are armament de primă mână, inclusiv drone, are Rusia de partea sa, fiindcă au un parteneriat esențial. Nu știm ce va face China.

Să fie foarte clar, Israelul va rezolva această problemă în câteva zile, dar ce va urma după aceea nu se va stinge ușor. Este, efectiv, război, iar acest război va continua. Pe măsură ce Israel va pune presiune asupra Gaza este posibil ca multe state arabe sau musulmane să aibă ceva de spus. S-a aruncat lumea în aer, azi dimineață, la ora 6 și jumătate“, a mai spus, la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Judecătoarea Adriana Stoicescu se află în Israel. A filmat de la geam teroriștii Hamas / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel