Chirieac: Glonțul care l-a ratat pe Trump l-a nimerit pe Biden / Analiza retragerii fără precedent din cursa pentru prezidențiale

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Analistul de politică internațională Bogdan Chirieac a comentat exclusiv la DC News despre situația fără precedent a retragerii președintelui Joe Biden din cursa pentru al doilea mandat.

„Retragerea unui candidat la președinție care a câștigat alegerile primare în partidul său, în speță Joe Biden, este una fără precedent. Cred că în acest moment nu există procedură pentru ceea ce urmează. Cel mai probabil, vicepreședintele lui Joe Biden, Kamala Harris, ar putea să fie candidatul Partidului Democrat la prezidențiale. Asta pentru că s-au dat mulți bani, s-au strâns sute de milioane de dolari în campania lui Joe Biden, bani care s-au și cheltuit ca să spunem așa”, a spus Chirieac în deschiderea analizei sale.

„Americanii sunt foarte transparenți în privința campaniei. Candidezi de câți bani ai. Donatorii îți oferă bani pentru că cred în valorile Americii și în democrație. Mulți oferă bani și democraților, și republicanilor, fiindcă le place sistemul acesta care le-a adus multă prosperitate”, a adăugat analistul.

Singura șansă pentru relansarea cursei pe care Trump o conduce detașat

„În cazul de față era singura modalitate de relansare a cursei prezidențiale din SUA. Era evident după întâlnirea de la CNN dintre Donald Trump și Joe Biden că cel din urmă nu poate să-și ducă la bun sfârșit un al doilea mandat prezidențial. După atentatul eșuat împotriva lui Donald Trump, ziarele americane au măsurat și au spus că Joe Biden are șanse de 1% să mai câștige.

În această situație, Partidul Democrat trebuia să facă ceva. Nu se putea face nimic fără ca Joe Biden să se retragă, fiindcă a câștigat alegerile pentru desemnarea drept candidat democrat la președinția Statelor Unite”, a completat Bogdan Chirieac.

Nu exista o procedură pentru un astfel de scenariu. Istoria se scrie în fața noastră

„Au fost nenumărați prieteni buni ai președintelui, inclusiv fostul președinte Barack Obama sau congresmenul Nancy Pelosi, care l-au rugat să se retragă, iată că Joe Biden a făcut acest lucru. Probabil că vicepreședintele Kamala Harris este susceptibilă să-i ia locul în cursă, dar nici dumneaei nu este un candidat redutabil pentru Donald Trump. Să vedem dacă vor găsi și o altă soluție.

Repet că nu există un precedent. Americanii au proceduri pentru orice – de la spălatul pe mâini sau pe dinți până la lansarea de bombe nucleare – în cazul de față nu au așa ceva. Probabil că vor scrie o procedură după ce s-a întâmplat cu Joe Biden acum”, a conchis analistul de politică internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel