Chirieac: Problema fundamentală nu este coronavirusul, ci Ludovic Orban, un fel de dictator militar al acestei țări

Analistul politic Bogdan Chirieac explică problema fundamentală a României din acest moment în contextul pandemiei de Coronavirus. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebat despre situația actuală în care se află România și despre prelungirea stării de urgență, în timp ce alte țări își relaxează măsurile.

”În momentul acesta problema fundamentală a României nu este Coronavirusul, ci comportamentul premierului Ludovic Orban. Aceasta este problema. Deci dânsul conduce un Guvern minoritar în care are și oameni deosebiți, cum sunt Nelu Tătaru, Marcel Vela, care sunt principalii actori în această criză, dar nu se consultă în niciun fel cu liderii celorlalte partide politice din Parlament. Problema este că România face foarte bine că ține lumea în casă, dar pe de altă parte, o țară, cum este țara noastră, la acest nivel de dezvoltare, nu poți să ții lumea trei luni în casă și să ai să le dai și de mâncare.

Cheltuieli ridicate, venituri spre zero 

Deci, un Guvern care e cu cheltuielile foarte sus, că plătești pensii, plătești salarii, și foarte bine că o faci în mediul public, pentru că mediul privat e praf în acest moment, dar blochezi economia. Cheltuielile sunt foarte ridicate, veniturile tind spre zero, mai ales că s-au dat și scutiri. Când dai peste noapte peste un milion de oameni în șomaj tehnic, sigur că ai o problemă. La ei se adaugă și milionul de români care a venit de afară și peste puțin timp, dacă nu găsesc din nou de muncă, se lovesc de ei la ajutoare, la șomaj, pentru că nu e reglementată problema diasporei în țara noastră și atunci, câțiva lideri politici, cum e domnul Ponta, cum e Călin Popescu Tăriceanu, au anunțat că vor vota numai cu o condiție. Să vedem ce va face președintele Marcel Ciolacu că și acolo s-ar putea să fie o problemă.

Ludovic Orban, dictator militar 

Avem această realitate că domnul Orban se consideră un fel de dictator militar al acestei țări. Domnia sa probabil crede că dă ordin fără să mai dea socoteală nimănui, ceea ce nu e în regulă într-o democrație. Vedem ce se întâmplă și în Italia și în Spania și în Franța și în Marea Britanie. Eu cred că presa din România a dat dovadă de foarte multă responsabilitate, prezentând lucrurile astea, dar vedem și dezbaterile de acolo, ce se întâmplă. Apoi, vedem un lucru ce ne-a tulburat profund. În plină criză, Germania importă 100.000 de muncitori din România. Germania, țara unde se produce și automobilul, mașinăria germană. Ei bine, Germania văd că nu are atâta grijă de fiare, cât are grijă de păpica populației. Deci pentru dânși este esențial să se strângă recolta. Și va veni și Italia și Spania tot cu românii, care sunt muncitori foarte buni și sunt apreciați”, a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel