EXCLUSIV  Chirieac, răspuns pentru Badea în scandalul cu salariile profesorilor

Chirieac - Badea
Chirieac - Badea

„În cazul profesorilor, nu doar salariul este problema, ci locul greșit unde au fost puși în societate. Într-o societate normală, profesorii sunt în vârful piramidei”, a zis Bogdan Chirieac, duminică seară.

Mircea Badea i-a adresat o întrebare, în direct, la Antena 3 CNN, după ce a citit articolul de pe DC News: „Grevă. Chirieac: Iohannis nu a văzut în 2014, când a preluat puterea, un lucru important deși, la bază, este profesor”:

„Cine i-a pus pe profesori undeva în societate? De către cine au fost puși? Cine i-a pus pe profesori undeva? Există o persoană? Există o instituție? Vorbim despre o colecție de personaje și instituții care au pus profesorii incorect în societate? Nu înțeleg la cine se referă domnul Bogdan Chirieac. Am mai auzit această afirmație și la alți profesori. Nu contest acest lucru, doar că vreau niște lămuriri”.

Răspuns: Toate Guvernele de până acum

Bogdan Chirieac i-a răspuns astăzi și a zis că se referă la toate Guvernele de până acum.

„M-am referit la toate Guvernele de până acum. În vârful societății au fost puși, de către Guverne, procurorii, polițiștii, funcționarii publici, iar profesorii sunt undeva la baza piramidei. Toate Guvernele declară că educația și sănătatea sunt prioritare, dar vedem că bugetele nu se duc către aceste instituții. După știința mea, pensii speciale nu sunt nici în educație, nici în sănătate. Toate Guvernele i-au pus pe profesori la baza piramidei, nu în vârful piramidei. Să vă dau un exemplu: în Japonia, doar profesorii nu se înclină în fața împăratului, în rest... toată lumea. De ce? Pentru că japonezii consideră că fără dascăli n-ar exista împărați!”, a zis Bogdan Chirieac contactat de DC News.

Cum îi poate pune Guvernul pe profesori în fruntea piramidei? Prin salarizare sau cum?

„Prin salarizare și respect. Pe de-o parte, veniturile corespunzătoare te ridică pe scara societății. Dacă ai, ca profesor, 2.500 lei salariul, nu te ia nimeni în considerare, nici polițistul de circulație, nici procurorul cu 20.000 lei, nici funcționarul de la Guvern și alții. Nu te ia nimeni în considerare”, a mai zis Bogdan Chirieac.

„Pe de altă parte, mă refer la respect. De exemplu, examenele pentru funcționari publici poate se dau cu profesori, nu se dau în interiorul instituțiilor. În mod normal, ar trebui să știi carte ca să treci de un profesor. Dacă știi că trebuie să treci de un profesor, poate nu mai intră oricine pe funcții în instituțiile publice, după care să nu știe ce să facă pe acolo... Este o modalitate prin care profesorii capătă respect, adică trebuie să știi carte pentru a trece de un profesor”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a adăugat că un profesor, cu un salariu mic, nu are încotro și trebuie să dea meditații pentru a supraviețui. Poate dacă ar avea salariul mărit, nu ar mai da meditații pentru a supraviețui. Le va da doar dacă va vrea, însă pentru toți copiii, fără bani, fără a-și rotunji veniturile astfel încât să aibă ce mânca.

VEZI ȘI: Grevă profesori. Dana Chera: Mă scoate de minți! Măi societate de comentatori, oprește-te! - https://www.dcnews.ro/greva-profesori-dana-chera-ma-scoate-de-minti-mai-societate-de-comentatori-opreste-te_918645.html

VEZI ȘI: Ce făcea Deca acum 20 de ani. Ariana Dudună, eleva de la negocierile cu Iohannis: Cum recunoști un impostor? Dragi profesori, e momentul să îndrăznim cu toții! - https://www.dcnews.ro/ce-facea-deca-acum-20-de-ani-ariana-duduna-eleva-de-la-negocierile-cu-iohannis-cum-recunosti-un-impostor-dragi-profesori-e-momentul-sa-indraznim-cu-totii_918631.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel