Chirieac: Robert Negoiță e cel mai bun primar din București. Nicușor Dan a salvat Primăria de la faliment, dar legat de palmieri, nu avea altceva mai bun de făcut decât să-i smulgă?

 Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Antena3 CNN, unde a vorbit despre eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București.

„S-a ajuns mult prea departe. Robert Negoiță este cel mai bun primar din București, de mulți ani de zile. Sectorul 3 arată altfel decât orice alt sector, iar Nicușor Dan, totuși, a salvat Primăria Capitalei de la faliment, a plătit jumătate din datoria pe care o avea orașul.

Altceva mai bun de făcut nu era decât să smulgi copacii din rădăcină? Vă întreb. Că sunt palmieri, că sunt platani, că sunt brazi, că sunt ce vreți dumneavoastră, altceva nu aveai de făcut?

Adică nu te uiți în Sectorul 1 care a ajuns o groapă de gunoi înspăimântătoare în care animalul de companie e șobolanul și te duci să smulgi copacii din pământ. Probabil că și domul Nicușor Dan a fost rău sfătuit de apropiații săi.”, a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă ar putea fi vorba despre o luptă a orgoliilor, analistul politic a oferit un răspuns afirmativ.

„Păi despre asta este vorba. Îmi pare foarte rău că cei doi nu stau să discute, cred că multe lucruri s-ar așeza.

Până la urmă Robert Negoiță a terminat și pasajele acelea, știți bine cât e de greu în București să faci un kilometru de șosea nouă, că de aia nu mai încăpem în oraș cu mașina. El a făcut două pasaje, ce nu s-a întâmplat pe nicăieri în zonă. Acum că a vrut să pună palmieri, bine, dar nu îi scoți din pământ. Ai apucat să-i pui, pune-i, dacă la prima iarnă nu rezistă, vom vedea.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN.

VEZI ȘI: Scandalul palmierilor: Nicușor Dan vs. Robert Negoiță, replici în direct Primarul general îl acuză pe primarul de sector că-l sfidează. ”Treziţi-vă, ieşiţi pe stradă”

Cei doi au intervenit la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară, moderată de Cosmin Prelipceanu, pentru a clarifica scandalul palmierilor. De aici până la replici acide între cei doi nu a mai fost, însă, decât un pas. Iată mai jos dialogul celor doi, întrerupt ocazional de Cosmin Prelipceanu. 

Nicuşor Dan: Este o problemă de legalitate. E a treia oară când primarul Negoiţă face asta. Mai întâi a reamenajat nişte scuaruri, după aceea a spart trotuarul din faţa magazinului Unirea, pe care noi tocmai îl refăcusem, iar acum cu palmierii. Ăsta e motivul pentru care am reacţionat. Dacă vorbim despre ce ar trebui să facă primarul Sectorului 3, el ar trebui să facă curăţenie în zona Unirii. Toată lumea ne semnalează că e mizerie în zona Unirii, şi amintesc că primarii de sector se ocupă de curăţenia din oraş. Dacă intrăm pe străduţe, e un dezastru, unele străzi nu au nici asfalt. Astea sunt lucrurile pe care ar trebui să le facem, nu să ne punem tichie de mărgăritar. 

Primarul Sectorului 3, în 3 etape succesive, a făcut nişte lucrări pe zone din Bucureşti unde nu are nicio atribuţie. Eu cred că trăim într-un stat de drept şi fiecare trebuie să facă ceea ce ţine de atribuţiile noastre. Nu era atributul primarului Sectorului 3 să intervină unde nu are atribuţii. 

Cosmin Prelipceanu: Mai devreme, Robert Negoiţă spunea că nici măcar nu avea nevoie de aprobare pentru palmieri. 

Nicuşor Dan: Domnul Negoiţă pare că nu are nevoie de aprobare pentru nimic. E a nu ştiu câta oară când intervine fără autorizaţie pe ceva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel