Chirieac și Palada, despre surpriza de pe locul 3 din sondajul Sociopol. Ce vor face votanții Dianei Șoșoacă

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat în perioada 14 – 18 octombrie 2024, indică un peisaj electoral consolidat, cu mici diferențe față de sondajul anterior. 

Marcel Ciolacu (PSD) își păstrează în continuare supremația, ocupând locul întâi în ierarhia de vot cu 26%. Acest procent îi asigură intrarea fără probleme în turul doi, din poziția de câștigător clar al turului 1.Cel de-al doilea loc în finala turului doi este puternic contestat de George Simion (AUR), cu 20%, și de Nicolae Ciucă (PNL) cu 17%. Competiția dintre aceștia doi rămâne în continuare strânsă și va reprezenta, cu siguranță, momentul de suspans al acestei campanii electorale. Următoarea poziție este ocupată de Elena Lasconi (USR), pe locul patru, cu 13%. Lasconi prezintă o evoluție relativ constantă în sondajele Sociopol. Următoarea poziție, locul cinci, este contestat de independenții Mircea Geoană, cu 10%, și Cristian Diaconescu, cu 9%.

Bogdan Chirieac și Mirel Palada au comentat datele acestui sondaj.

„Înțeleg că la începutul campaniei electorale, poza stă în felul următor: candidații principali sunt Marcel Ciolacu și George Simion și s-ar putea să fie o surpriză: Nicolae Ciucă. Mirel Palada a zis că Nicolae Ciucă ar putea să furnizeze o surpriză dacă PNL l-ar sprijini. Capacitatea de luptă a PNL este importantă prin cei 1100 de primari pe care îi are, plus structurile. Adevărul este că astăzi, când vorbim, PNL nu îl sprijină pe Nicolae Ciucă. De asemenea, cred că ați zis că Marcel Ciolacu și George Simion sunt într-o tendință crescătoare, iar Nicolae Ciucă și Elena Lasconi sunt în platou. Diana Șoșoacă le-a interzis votanților săi să-l aleagă pe George Simion. Credeți că alegătorii vor ține seama de acest aspect?”, a zis Bogdan Chirieac.  

3. Inquam Pho... (nicolae-ciuca--repros-pentru-elena-lasconi--daca-asteapta-sa-ne-ducem-sa-ne-ploconim--nu-se-va-intampla-niciodata_65521100.jpg)

Mirel Palada a zis: „Cam 8-9-10% votau cu Diana Șoșoacă. Este greu de crezut că vor fi toți disciplinați și vor vota cum le zice Diana Șoșoacă. În anii trecuți, niciodată toți votanții nu au ținut cont de recomandarea celui cu care au votat în turul întâi. În trecut, unii au stat acasă și nu au mai votat. Unii țint cont de sfaturile Dianei Șoșoacă, alții nu țin cont de recomandările ei. Voturile Dianei Șoșoacă se duc, aproape 40%, acasă, adică oamenii nu mai votează. Iar restul de 60% din voturile Dianei Șoșoacă se distribuie relativ divers, împrăștiat, astfel încât nu are o influență atât de puternică asupra votului. Nu cred că ce spune Diana Șoșoacă va influența economia votului în următoarele patru săptămâni. Avem trei tabere: tabăra PSD, tabăra suveranistă și tabăra anti-PSD. Votul util funcționează în cazul taberei anti-PSD pentru că aici avem o competiție puternică între Ciucă și Lasconi”.

4. Inquam Pho... (ciuca-ciolacu-_inquam_photos_cornel_putan_81660300.jpg)

Votanții Elenei Lasconi ar putea vota cu Nicolae Ciucă astfel încât să-l aducă pe liderul PNL în turul doi?

„Da, există o probabilitate mai mare ca oamenii care nu-s chiar atât de convinși de Elena Lasconi să se ducă spre Nicolae Ciucă decât către Mircea Geoană. Votul util ar putea funcționa așa: Cei care se gândeau să voteze cu Elena Lasconi să voteze cu Nicolae Ciucă, să-l ajute măcar să-l prindă din urmă pe George Simion”, a mai zis Mirel Palada.

Apoi, Bogdan Chirieac a spus la România TV: „Prima șansă la prezidențiale o are, după 20 de ani, un candidat PSD, nu un candidat anti-PSD”.

2. Ciolacu Fa... (ciolacu-2_47775800.jpg)

VEZI ȘI: Document: Marcel Ciolacu și-a lansat programul de țară - Calea sigură pentru România. Discurs de președinte al tuturor românilor: România nu va fi atrasă în niciun război!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel