Chirieac: SUA reprezintă reperul! Rusia a devenit vagonul de după locomotiva cu cărbune a Chinei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut comentarii despre rolul Statelor Unite ale Americii în lumea noastră occidentală.

'Statele Unite sunt dintotdeauna liderul lumii libere, dintotdeauna însemnând după Al Doilea Război Mondial! Dintotdeauna au condus lumea, după Al Doilea Război Mondial, când dânșii au venit pe două fronturi, Europa și Japonia, iar lumea oocidentală, lumea liberă și-a dat seama că are nevoie de America. Statele Unite sunt lider, nu doar în Europa, ci și în Coreea de Sud, Japonia și în multe alte state din regiunea asiatică. Indonezia, Malaezia, Filipine sunt apropiate de Statele Unite.', a spus Bogdan Chirieac.

'În partea cealaltă, Rusia a devenit vagonul de după locomotiva cu cărbune a Chinei. Lumea se împarte acum în: capitaliștii liberali, democrați, din care facem și noi parte, și capitaliștii autocrați, dictatoriali. Însă, lumea rămâne, totuși, complicată deoarece mai avem America de Sud, unde sunt țări cu democrații cu rădăcini tinere ca la noi. Mai avem lumea arabă, lumea musulmană. Iranul este o teocrație, o dictatură religioasă, ceva mai aparte. Prin urmare, suntem în continuare destul de mozaicați. Pentru lumea noastră occidentală, Statele Unite ale Americii sunt, într-adevăr, reperul!', a spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o emisiune moderată de Violeta Romanescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel