Chirieac trage linie la final de an și are o dorință pentru 2024: Ruptura dintre Iohannis și România e totală. Îmi doresc ca România să reziste uraganului ce vine din ianuarie

Analistul politic Bogdan Chirieac deplânge ruptura totală a președintelui Klaus Iohannis de România, într-un comentariu care s-a axat pe ultimul mesaj din postura de președinte român pe care Klaus Iohannis l-a făcut public cu ocazia Anului Nou.

„Dragi români, pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an reflectăm la ce a însemnat 2023 pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru parcursul nostru colectiv. Am traversat împreună vremuri de adâncă încercare şi profunde incertitudini. Cu un război încă în desfăşurare la graniţele noastre, România a rămas o ţară sigură. Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanţii de securitate din istorie şi astfel fiecare dintre noi este apărat în faţa oricărei posibile ameninţări. Am reuşit să menţinem o guvernare stabilă care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educaţie, la sănătate, la infrastructură şi administraţie”, se arată în mesajul președintelui.

Într-o intervenție la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac a remarcat că anul 2023 a consfințit ruperea totală a președintelui Iohannis de România, iar crizele externe și interne nu au fost traversate de Palatul Cotroceni împreună cu românii, ci fiecare pe cont propriu. La Cotroceni s-au traversat la bordul avioanelor de lux, subliniază Chirieac.

„Mesajele din partea celor trei lideri au fost standard (n.r. președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă). Nu s-a remarcat nimeni cu nimic, în afara președintelui Klaus Iohannis. S-a consfințit în anul pe care îl încheiem acum ruperea totală a președintelui de România și de poporul român. Dânsul a spus în discursul său că am traversat împreună toate aceste crize. Nu, domnia sa le-a traversat la bordul avionului său de lux, noi fiecare cum am putut”, arată Chirieac.

Analistul se așteaptă ca în 2024 această ruptură să continue în contextul în care la finalul celor două mandate prezidențiale „puține puncte luminoase” vor putea fi analizate.

„Mă aștept ca această ruptură vizibilă între Klaus Iohannis și România, care nu mai e o simplă fisură, să continue în mod firesc și în 2024. Ceea ce înseamnă că de la Palatul Cotroceni nu ne putem aștepta la nimic spectaculos în favoarea României. De altfel cele două mandate ale președintelui Klaus Iohannis au foarte, foarte puține puncte luminoase pe care probabil le vom analiza în cursul anului 2024”, precizează Chirieac.

Acesta și-a manifestat dorința pentru 2024 ca mediul privat să reziste asaltului fără precedent din partea Guvernului prin celebrele ordonanțe de urgență care lovesc brutal mediul privat românesc.

„În rest îmi doresc doar ca mediul privat din România, care a asigura dezvoltarea și prosperitatea acestei țări, să facă față uraganului și bombardamentelor incredibile la care e supus de la 1 ianuarie prin ordonanțele de urgență date de Ministerul Finanțelor. Dacă mediul privat românesc rezistă și acestui bombardament absurd și irațional înseamnă că România nu se va mai prăbuși niciodată”, a concluzionat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel