Chirieac: Unde se află România în noua ordine mondială impusă de război

Fotografie de la Porapak Apichodilok: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munte-estompare-ince-o-are-turism-346885/
Fotografie de la Porapak Apichodilok: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munte-estompare-ince-o-are-turism-346885/

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că în „noua ordine mondială”, care s-a instaurat deja, România este de partea bună a baricadei, adică suntem în zona de capitalism liberal.

Întrebat, la România TV, ce se va întâmpla, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

„În noua ordine mondială, care s-a instaurat deja, România este de partea bună a baricadei, adică suntem în zona de capitalism liberal. Noua ordine mondială înseamnă că lumea nu mai este împărțită între capitaliști și comuniști, că despre asta era vorba, ci este împărțită între capitaliști și capitaliști. Unii sunt capitaliști liberali democrați, democrații liberale. Vorbim despre America, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Uniunea Europeană, Ungaria, Coreea de Sud, Japonia. Mai sunt zone cu influență americană. Putem să numărăm toate țările globului să vedem unde pică. Și țările nealiniate sunt aici. Elveția este o democrație participativă extrem de avansată. De partea cealaltă avem capitalism cu regimuri dictatoriale sau autoritare, de exemplu Rusia și China”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„În România este un sistem de justiție nefuncțional”

„Mai putem avea democrații imperfecte, cum este țara noastră. Aici este un sistem de justiție nefuncțional, din nefericire, și când a fost vorba să-l aranjăm un pic, presiunile externe au fost foarte mari, fiindcă cei din exterior au fost dezinformați de cei din interior, cum că politicul vrea să pună mâna pe justiție.

Există o administrație neperformantă din toate punctele de vedere, așa că pierdem 5 miliarde de euro din exercițiul 2014-2020 și există această democrație imperfectă, unde se mai întâmplă să mai faci o fraudă mică la alegeri, cum s-a întâmplat în 2009 la prezidențiale, dar fundamental este o democrație în România.

Culmea, putem să spunem că e imperfectă, dar funcțională țara noastră. Datorită pozițiilor pe care le are în România, președintele Klaus Iohannis, prin neparticipare, premierul Marcel Ciolacu prin faptul că e primul lider european care se duce în Israel, poziția de sprijin total față de Ucraina. Dacă vă uitați în presa internațională, cam tot ce face România este bine și noi trebuie să rămânem așa. Suntem bine, nu e cazul să ne speriem. Acum sunt războaie, dar asta este noua ordine mondială, cu ea defilăm și cu ea ne vom bate, că și comunismul și capitalismul s-au bătut în Asia, în Africa. 50 de ani de zile n-a existat o zi de pace după Al Doilea Război Mondial”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel