Chirurgul Mircea Teodorescu a reacționat privind controversatul caz al gălățeanului mort la câteva ore după ce a refuzat internarea în spital.
Publicitate
La scurt timp după ce au apărut informații conform cărora bărbatul a murit nu din cauza Covid-19, ci în urma unui infarct, chirurgul Mircea Teodorescu a venit cu o reacție.
Chirugul a atacat „specialiștii” care au spus "Ahaaaa! Pacientul tuşea şi avea febră, dar el nu avea COVID-19. Avea "infart"!".
„Nu poți avea apendicită o săptămână, o lună, şi să o ții pe picioare. Cu mici excepții (vârstnici, imunodeprimați, obezi, tarați), o inflamație veritabilă a apendicelui cecal evoluează zgomotos şi grav de la o zi la alta. Unele forme pot determina şocul septic în 48-72 de ore. În absența supravegherii şi a tratamentului medico-chirurgical, pacientul poate chiar deceda. Da. De aşa-numita "banala de apendicită". Să reținem "obezi, vârstnici, imunodeprimați, tarați”. Infarctul este acea modificare a țesutului (miocardic, pulmonar, cerebral, intestinal, renal, hepatic) determinată de lipsa oxigenului. Nu un infarct te ucide, ci efectele lui”, a explicat Mircea Teodorescu.
„COVID-19 este o boală care, în afară de afectarea pulmonară, produce leziuni şi asupra altor organe vitale. Inimă, şi produce infarct, creier, şi produce accident vascular ischemic, rinichi, şi produce insuficiență renală - blocaj renal, ficat, şi produce insuficiență hepatică”, a explicat, printre altele, chirurgul.
„Prin urmare, COVID-19 şi infarct. Țineți minte cazul Pimen? Deci, ce avem?”
Chirurgul Mircea Teodorescu a subliniat apoi detaliile importante din cazul pacientului din Galați: „Un pacient cu simptome sugestive de COVID-19, tuse, febră, probabil cu factori de risc asociați, refuză internarea propusă. Testul recoltat confirmă prezența virusului, înțeleg. Merge acasă şi, în lipsa tratamentului, COVID-19 evoluează nefavorabil, cu cele două consecințe: lipsa de oxigenare şi tromboze (formarea cheagurilor). Ceea ce duce, în cazul de față, la infarct miocardic şi deces.
Este foarte puțin probabil ca, la 45 de ani, infarctul miocardic să se manifeste silențios. Ca pacientul să nu prezinte durere precordială (în piept), stare de lipotimie, aritmie cardiacă, modificări pe EKG pe care medicii să nu le fi observat (medicii nu sunt acea categorie profesională constituită din oligofreni, îmi place să cred). Decât, da, ați ghicit "obezitate, tarați, vârstnici etc". Pacientul era obez. Să fii obez la 45 de ani nu echivalează cu moartea iminentă. Nu mai zic de probabilitatea de a supraviețui 3 zile, acasă, cu un infarct miocardic constituit”, a relatat Mircea Teodorescu pe Facebook.
„Întrebarea este: era foarte probabil ca pacientul să dezvolte un infarct miocardic la 45 de ani în absența COVID-19? Să ne răspundă gastroenterologii, politologii, juriştii! Că eu, personal, nu ştiu!”, a încheiat chirurgul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu