Chirurgul Iosif Koszeghi a murit. A fost președintele Colegiului Medicilor din Neamț

Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a pierdut lupta cu COVID-19. 

Medicul a fost diagnosticat pozitiv, imediat după cumplitul incendiu izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Medicul chirurg Iosif Koszeghi a fost transferat la un spital din Cluj la începutul lunii decembrie, unde era intubat de o săptămână.

Fusese confirmat infectat cu coronavirus și, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secția de terapie intensivă. În ciuda eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică, potrviti Antena 3.

"Va dați seama că, cu aceste aparate de respirat, s-au încărcat liniile electrice. Pentru că ele erau probabil calculate pentru o anumită intensitate. Dar noi avem și tehniceni acolo la spital. Spitalul nu este format numai din medici. Trebuiau să prevadă în cazul acesta dacă instalațiile duc intensitatea la care este solicitata linia, sau nu", a declarat dr. Koszeghi Iosif, Președintele Colegiului Medicilor din Neamț, în direct la Antena 3, după tragedia de la ATI. 

Medic foarte apreciat

A fost președintele Colegiului Medicilor Neamț mai multe mandate, începând cu anul 2003 și de-a lungul carierei a fost medicul șef al secției Chirurgie Generală de la Piatra-Neamț. Născut la Oradea, după absolvirea facultății a fost angajat la Spitalul Bicaz și din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Județean Neamț.

A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienți pe care i-a operat și considerat un bun diplomat de colegii săi, potrivit mesagerulneamt.ro.

Reamintim că două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări luna trecută. 16 pacienţi se aflau internaţi în stare critică şi primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel