Chisătură ardelenească. Rețeta veche tradițională. Ai nevoie de slănină și ceapă

Chisătura ardelenească este un fel de mâncare pe cât de simplu de pregătit, pe atât de delicios. Ce român ar refuza... slănina?

Ingrediente

- slănină afumată - 150-200 grame

- ceapă – 1 bucată

- pătrunjel verde – 1 legătură

- sare

Cum se prepară

Se toacă fin slănina, ceapa şi pătrunjelul şi se formează o pastă tartinabilă. Se adaugă sare şi se unge pe felii de pâine proaspătă.

"O reţetă simplă dar de efect. Ardelenii sunt înnebuniţi după această gustare. Mai ales când combină cu o roşie tocmai culeasă din grădină. Pff, minunăţie! Reţeta o ştiu de la un grup de oameni bătrâni dintr-o localitate din judeţul Bihor care stăteau la o şuetă în faţa casei. Este o reţetă care aduce aminte de copilăriile frumoase trăite la bunici, la tară", a spus Chef Mihai Cristian pentru adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel