Chisătura ardelenească este un fel de mâncare pe cât de simplu de pregătit, pe atât de delicios. Ce român ar refuza... slănina?
Ingrediente
- slănină afumată - 150-200 grame
- ceapă – 1 bucată
- pătrunjel verde – 1 legătură
- sare
Se toacă fin slănina, ceapa şi pătrunjelul şi se formează o pastă tartinabilă. Se adaugă sare şi se unge pe felii de pâine proaspătă.
"O reţetă simplă dar de efect. Ardelenii sunt înnebuniţi după această gustare. Mai ales când combină cu o roşie tocmai culeasă din grădină. Pff, minunăţie! Reţeta o ştiu de la un grup de oameni bătrâni dintr-o localitate din judeţul Bihor care stăteau la o şuetă în faţa casei. Este o reţetă care aduce aminte de copilăriile frumoase trăite la bunici, la tară", a spus Chef Mihai Cristian pentru adevarul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu