Chișinăul răspunde acuzațiilor Moscovei: Nu acceptăm ingerințe în treburile interne ale Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a răspuns acuzațiilor Mariei Zaharova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă declarațiile de ieri ale purtătorului de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, în legătură cu parteneriatul Chișinăului cu NATO. Într-un comunicat, MAEIE precizează că relațiile cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană și independentă a R. Moldova, conform Deschide.

„Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale R. Moldova. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Reamintim ca R. Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO încă din 1992. Colaborarea cu această organizație, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace a adus și continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională“, a notat MAEIE.

Ministerul de Externe amintește că relația cu NATO se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității Republicii Moldova, iar obiectivul urmărit de autorități este consolidarea securității cetățenilor și a statului, dar și contribuirea la promovarea securității regionale și a celei europene.

„Țara noastră aprofundează relațiile de prietenie cu toți cei care sprijină libertatea, pacea și securitatea în regiune“ a conchis MAEIE.

Recent, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a venit cu noi atacuri verbale la adresa Republicii Moldova. Șefa serviciului de presă al Externelor rusești este indignată de relațiile dintre NATO și Republica Moldova. Zaharova a acuzat NATO de faptul că ar intenționa să atragă Chișinăul în Alianță, pe fundalul situației din Ucraina și că „pregătește din Republica Moldova un poligon pentru confruntări geopolitice cu Rusia”.

CITEȘTE ȘI      -      Susținerea Bucureștiului pentru Chișinău, reconfirmată la ședința CSAT: Republica Moldova e ținta unor acțiuni de destabilizare fără precedent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel