Chop suey, rețeta. Tocăniță de pui cu legume în stil chinezesc

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Chop suey este o rețetă chinezească delicioasă. Tocăniță de pui cu legume poate reprezenta o variantă perfect pentru cină.

Ingrediente

400 g pulpe de pui dezosate
jumătate de dovlecel
1 morcov
2 linguri germeni de fasole
1 ceapă medie
1 fir țelină apio
50 ml sos de soia
2 linguri zahăr
o bucățică ghimbir proaspăt
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură ulei de susan
50 ml supă de pui
50 g ciuperci asortate
semințe de susan (opțional)
sare
piper

Cum se prepară chop suey

Pulpele de pui se taie în bucăți mari și se lasă la marinat într-un castron în care s-au pus sosul de soia și zahărul. Procedeul va dura circa 30 de minute. Se taie ardeii, dovlecelul și morcovul în bucăți mari, asemănătoare bucăților de pui.

Într-o tigaie lată și adâncă sau într-un wok se adaugă ulei de susan și ulei de floarea soarelui. Se călesc bucățile de pui și imediat ce s-au rumenit se scot și se pun pe farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie. În tigaie se adaugă usturoiul, ceapa și toate legumele. Se călesc până ce se rumenesc (ele trebuie să rămână crocante), potrivit retete.unica.ro.

Se pune puiul la loc în tigaie, se adaugă sosul de soia cu soia din marinada făcută anterior și mugurii de fasole. Se călesc la foc iute. Acum se pot adăuga și ciupercile dacă se alege folosirea lor. Se adaugă supa de pui , se lasă să firabă un minut și se oprește focul.

Chop suey – tocănița de pui cu legume în stil chinezesc se servește cu semințe de susan deasupra. Se poate servi și cu orez basmati fiert.

BONUS: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă

Ingrediente

 240 g orez cu bob lung
 2 felii şuncă
 4 ouă
 100 g mazăre fiartă
 4 fire pătrunjel
 2 linguri ulei plus o linguriţă
 sare
 piper

Cum se prepară

Orezul se fierbe 10 minute în apă clocotită cu sare. Între timp, ouăle şi linguriţă de ulei se bat cu sare şi piper. Se coace o omletă într-o tigaie şi apoi omletă se taie cuburi mici, potrivit retetepractice.ro. Se taie cuburi mici şi şunca.

Se încing cele două linguri de ulei. Se adăugă orezul bine scurs, şunca, mazărea şi omleta. Se amestecă bine şi se lăsă pe foc pentru 5 minute. Se trage de pe foc, se amestecă cu pătrunjel şi se aduce la masă.

- Image by chandlervid85 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel