Comisarul-șef Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, după scandalul în care a fost implicat.
Ministerul Afacerilor Interne a informat, joi după-amiază, că s-a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție Christian Ciocan din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI. El își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
'Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI.
În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.', a transmis Ministerul Afacerilor Interne, joi după-amiază.
Ministrul de Interne Lucian Bode spunea, în urmă cu puțin timp, că nu exclude demiterea lui Christian Ciocan.
„Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. El este împuternicit pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea dacă aceste chestiuni se confirmă”, preciza Bode.
Comisarul șef Christian Ciocan a fost amendat cu aproape 6.000 de lei și a rămas fără permis 30 de zile. În procesul verbal scrie că a circulat pe interzis, că avea avizul ITP expirat de trei ani, nu avea RCA și nici nu avea actele asupra sa.
Acesta a apărut într-o filmare de la Secţia 4 din Capitală în timp ce avea o discuţie în contradictoriu cu un agent de poliţie.
'Sunt câteva chestiuni care mi se par neclare și pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ. Într-adevăr, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public.
În al doilea rând, trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că pe de o parte înţeleg că, aşa cum spuneţi voi, a încălcat şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd într-adevăr procesul verbal a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept, dacă a fost sancţionat.
Toate aceste elemente o să le primesc în raport şi în funcţie de ceea ce va prezenta Poliţia Capitalei vă asigur că voi lua măsuri. Înţeleg că pentru asta a fost sancţionat, că avea ITP-ul expirat, dar vom vedea, va rezultat din raport acest lucru. Nu contează cine este proprietarul maşinii, până la urmă toţi suntem obligaţi să respectăm legea şi să circulăm respectând legea', a spus Lucian Bode într-o declarație de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News