EXCLUSIV  Christian Sabbagh, despre intrarea în politică: Mi s-a propus să fac acest pas

Christian Sabbagh, jurnalist Kanal D, ne-a vorbit despre intrarea în politică.

Întrebat dacă i s-au făcut oferte de a intra în politică, vedeta Kanal D ne-a spus: „Recunosc, mi s-a propus să fac acest pas, dar am refuzat politicos. Consider că politica trebuie făcută de cei care se pricep la ea”.

V-ați gândit vreodată să renunțați la presă?

„Nu, pentru că nu știu să fac altceva. Nu sunt afacerist, nu joc la bursă, nu investesc în acțiuni, îmi văd doar de bucățica mea”, a mai zis Christian Sabbagh.

Care au fost jurnaliștii care v-au influențat cel mai mult cariera?

„Filip Brunea - Fox, Geo Bogza”, a zis jurnalistul.

 

 

VEZI ȘI: Christian Sabbagh a supraviețuit, ca prin minune, după ce convoiul în care se afla a fost lovit de o rachetă: Am crescut în război, m-am obișnuit

 

Christian Sabbagh, jurnalist Kanal D, a fost corespondent de război. A transmis din punctele cele mai fierbinți, cu conflicte puternice, de pe planetă.

Christian Sabbagh a fost corespondent de război și jurnalist de investigații. De nenumărate ori, a trecut pe lângă moarte și a simțit mâna lui Dumnezeu asupra sa, pe umărul lui. Unul dintre exemple este de pe vremea când era corespondent de război în Serbia, anul 1999. „Am fost loviți de o rachetă, tot convoiul umanitar al Crucii Roșii, în care ne aflam. Autostrada Belgrad – Nis a fost bombardată și noi am supraviețuit miraculos”, își amintește Christian Sabbagh. Într-un interviu pentru DC News, jurnalistul a vorbit despre despre acest subiect.

 

Aveți mare experiență în subiectele cu adevărat grele, ați fost corespondent de război și știu că ați supraviețuit miraculos. Cum v-a marcat viața acea experiență?

 

Se spune că toți cei care au participat în zone de răboi suferă de sindromul de stres posttraumatic. La mine nu a fost cazul, probabil că asta se datorează și faptului că de mic am crescut în război, m-am obișnuit cu el.

Dacă ați da timpul înapoi și ați lua-o de la capăt, văzând cum a evoluat cariera dumneavoastră și văzând totodată și imaginea Poliției Române, ce ați fi ales - o carieră ca polițist sau jurnalist? Spun asta pentru că sunteți un om care poate schimba mersul lucrurilor. Știu că nu s-a putut, după Revoluție, să fiți polițist, dar să presupunem că s-ar fi putut.

Vedeți dumneavoastră, când suntem mici visăm să devenim asemenea eroilor din basme sau benzi desenate. Și cum polițistul, pompierul, soldatul sunt eroi, la vremea respectivă visam la o viitoare carieră în poliție. După Revoluție, legislația românească încă nu se modernizase, ca atare, cei cu dublă cetățenie nu aveau voie să aplice pentru o instituție militară, decât dacă renunțau la una dintre cetățenii. În cazul meu, cea libaneză. Și cum destinul a ales ca eu să mă nasc “cu două mame”, cetățenie română și libaneză, mi s-a părut injust să fac așa ceva. Sincer, nu regret, pentru că am descoperit o profesie cu mult mai fascinantă decât cea de polițist.

 

Ce v-a făcut să rămâneți în zona de investigații? Mai sunt foști corespondenți de război care au virat spre monden. Dumneavoastră ați rămas pe linia aceasta, a subiectelor grele, serioase.

 

Istoria clipei trebuie arătată. De multe ori, realitatea din teren este alta decât o știm noi din manuale. Sigur, asta implică și riscuri, opiniile tale devin deranjante pentru unii, dar apreciate de alții. Până la urmă, scopul tău este să arăți adevărul de la fața locului, nu să obții simpatia oamenilor.

 

Kanal D a împlinit 15 ani de la înființare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel