Christine Lagarde favorită pentru a deveni prima femeie director general din istoria FMI

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) se reuneşte joi pentru a desemna noul director general al bordului. Prinicpala favorită pentru acest post este Ministrul de Finanţe din Franţa, Christine Lagarde.

autor: Lucian Negrea

[caption id="attachment_73193" align="alignleft" width="292" caption="Christine Lagarde"][/caption] Lagarde este favorită pentru a ocupa această funcţie având în vedere susţinerea tărilor europene de care se bucură. De asemenea, un alt aspect care o aduce pe aceasta în postura de favorită, este înţelegerea tactiă dintre SUA şi UE, ca la FMI să fie un director de origine europeană în timp ce la Banca Mondială să fie desemnat un american.

Dacă această mutare s-ar înfăptui Christine Lagarde ar deveni prima femeie care devine director executiv al Fondului Monetar Internaţional în istoria de 64 de ani a instituţiei financiare.

Principalul adversar al Ministrului Francez de Finanţe este guvernatorului băncii Mexicului, Agustin Carstens, care bucură de sprijinul oficial al Americii Latine, Canadei şi Australiei, însă numărul de voturi pe care le-ar putea obţine nu este suficient pentru a câştiga.

Alegerile pentru cele două mari instituţii financiare la nivel mondial, FMI şi Banca Mondială, ar putea adduce în premieră două femei la conducerea acestei instituţii. Dacă la FMI principala favorită este Christine Lagarde, la Banca Mondială favorită este Hillary Clinton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel