Christopher Pissarides, laureatului Premiului Nobel pentru Economie, se dezice de vorbele pe care i le-a atribuit Emil Boc - VIDEO

emil boc, parlament,
emil boc, parlament,

Christopher Pissarides, laureatului Premiului Nobel pentru Economie în 2010, s-a dezis, luni, de afirmaţiile care i-au fost atribuite de către premierul României Emil Boc atunci când acesta din urmă justifica anumite modificări pe care le aduce noului Cod al Muncii.

Premierul afirma, în plenul Parlamentului, în ziua în care a fost depusă moţiunea de cenzură pe Codul muncii, că Pissarides susţine că ”soluţia pentru crearea de noi locuri de muncă după revenirea din criză o reprezintă flexibilizarea pieţei muncii prin folosirea contractelor temporare de muncă”.

„Cu certitudine, nu am spus niciodată aceste cuvinte care îmi sunt atribuite și nu cred în ele. De fapt, am vorbit în mod repetat împotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioadă determinată ca modalitate de reducere a șomajului. Consider că aceasta este o politică rea în condițiile actualei recesiuni și această politică se face responsabilă de dualitatea de pe piața forței de muncă din Spania și, parțial, de rata ridicată a șomajului“ a replicat laureatul Premiului Nobel, citat de Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel