CIA a decis să folosească aplicația rusească Telegram pentru a recruta spioni ruși

Sursa foto Facebook Central Intelligence Agency (CIA)
Sursa foto Facebook Central Intelligence Agency (CIA)

CIA a creat un nou canal Telegram pentru a face apel la rușii care se opun războiului din Ucraina.
 

Agenția de informații a SUA, CIA, a apelat la platforma de socializare preferată din Rusia, cunoscută sub numele de Telegram, pentru a lansa cel mai recent efort de recrutare și pentru a face apel la rușii care se opun războiului din Ucraina, scrie Fox News.

Luni seara, CIA a postat un videoclip de recrutare în limba rusă nu numai pe Telegram, ci și pe YouTube, Twitter și Facebook. 

”CIA vrea să afle adevărul despre Rusia și căutăm oameni de încredere care să ne cunoască și să ni-l spună”, a spus agenția într-un comunicat cu videoclipul postat pe YouTube. ”Informațiile tale pot fi mai valoroase decât crezi.”

Agenția de informații a SUA a luat măsuri similare anul trecut când a făcut apel la cetățenii ruși dezamăgiți de războiul din Ucraina și la președintele Vladimir Putin, lansând o campanie pe rețelele de socializare. Dar CIA a făcut acum un pas mai departe și a creat un canal Telegram intitulat ”Securely Contacting CIA”.

”Ești ofițer militar? Lucrezi în domeniul informațiilor, diplomației, științei, înaltei tehnologii sau ai de-a face cu oameni care fac asta? Ai informații despre economie sau conducerea de vârf a Federației Ruse? Contacează-ne”, a făcut apel CIA. 

Videoclipul, intitulat ”De ce am luat contact cu CIA: decizia mea”, prezintă ruși fictive care au luat decizia de a contacta CIA și detaliază cum să ia legătura în siguranță cu agenția.

Youtube video image

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat marți presei ruse că Telegram – care are deja peste 5.200 de abonați – este o ”resursă foarte convenabilă pentru urmărirea celor care aplică”.

Ca răspuns, CIA susține că o persoană poate contacta agenția în siguranță prin ”serviciul ascuns Tor” și a furnizat un link pentru instrucțiuni despre cum să facă acest lucru în siguranță. 

În plus, agenția a îndemnat la răbdare după ce o persoană face contact. 

"Vă rugăm să aveți răbdare. Vă mulțumim pentru curaj", a spus CIA. ”Examinăm cu atenție documentele transmise pentru a oferi un răspuns adecvat și, în același timp, pentru a vă asigura siguranța.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel