EXCLUSIV  Ciclonul din Europa NU ajunge în România. Meteorolog: Fenomenul care-și va face simțită prezența în fiecare zi din această săptămână

FOTO: Freepik @annebel146
FOTO: Freepik @annebel146

Raul Ilea, meteorologul de serviciu, a făcut precizări legate de ciclonul care face ravagii în Europa.

Raul Ilea, meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie, a făcut precizări importante cu privire la ciclonul care ”mătură” Europa, în contextul în care și România se confruntă cu o perioadă de instabilitate atmosferică.

”Nu o să ajungă în România. Vorbim mai mult de instabilitate atmosferică, de masă, nu are legătură cu acel ciclon”, ne-a declarat Raul Ilea, meteorologul de serviciu.

Instabilitatea atmosferică, prezentă în fiecare zi din săptămână

”Vom avea parte la începutul săptămânii și pe parcursul următoarelor zile de încălzire a vremii, mai ales pe partea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade Celsius pe parcursul zilei de marți, iar minimele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei.

Din punct de vedere al manifestărilor de instabilitate atmosferică, acestea își vor face simțită prezența cam în fiecare zi din această săptămână. Pe parcursul zilei de astăzi, mai ales după-amiaza și seara, în vest și sud-vest, vor fi averse, descărcări electrice prin Banat, Oltenia, pe arii restrânse în Crișana și izolat în Transilvania și vestul Munteniei, iar la noapte,  Banatul, Crișana și Oltenia, pe arii restrânse Muntenia și Transilvania și doar izolat în celelalte zone. Vor fi izolat cantități de apă însemnate și posibil va cădea grindină”, a mai declarat Raul Ilea.

Cât privește vremea de zilele viitoare, meteorologul a transmis că aceasta ”se va menține instabilă, vor fi înnorări temporar accentuale, averse, descărcări electrice în partea de vest, de sud și de centru a țării și restrânse în rest”, subliniind că ”instabilitatea atmosferică este una de masă, de sine stătătoare”, dar și că ”ceea ce este în Europa este influențat de o depresiune, de un ciclon, dar ce este la noi, nu”.

Citește și: Iunie vine cu temperaturi de foc! Prognoza meteo pe o lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel