Cifră record în Olt! 8.700 de producători de tomate și usturoi, eligibili pentru ajutorul de 1.500 de euro

foto: Freepik
foto: Freepik

Situație fără precedent în județul Olt. Peste 8.700 de producători de tomate şi de usturoi îndeplinesc condițiile pentru ajutorul de 1.500 de euro.

Peste 7.900 de producători de tomate în spații protejate și peste 800 de cultivatori de usturoi sunt eligibili pentru a primi sprijinul financiar de 1.500 de euro, a anunțat Mihaela Luminița Mareș, director adjunct al Direcției Agricole Județene Olt, potrivit Agerpres. Numărul fermierilor din județul Olt care au aplicat pentru acest sprijin financiar a crescut în acest an comparativ cu anii anteriori, a declarat Mareș. Mai mult, suprafața cultivată cu usturoi a ajuns la 1.800 de hectare în acest an.

"La tomate avem 7.923 producători eligibili pentru plată iar la usturoi avem 827 de producători eligibili pentru plată. Fermierii din judeţul Olt au cultivat usturoi pe 1.800 hectare de teren, în special în localităţile din sudul judeţului, la Vădăstriţa. Vişina, Rotunda, Băbiciu, Scărişoara. Fermierii eligibili pentru plată au cultivat patru, cinci, şase sau chiar şapte hectare cu usturoi, suprafeţele din acest fiind semnificativ mai mari faţă de anii anteriori", a spus reprezentanta DAJ Olt.

Plăţile către fermieri ar urma să fie procesate în prima jumătate a lunii iulie. "Noi am trimis toate documentele, toate anexele, sunt făcute şi ordinele de plată electronic, dar se vor decala plăţile puţin, deoarece, din câte am înţeles de la reprezentanţii ministerului, numărul producătorilor eligibili a fost mai mare faţă de cel estimat şi pentru a nu fi diminuată suma de 1.500 de euro de beneficiar se va face o alocare suplimentară în prima parte a lunii iulie şi apoi imediat se va trece la efectuarea plăţilor", a explicat Mihaela Luminiţa Mareş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel