Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas

Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres
Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres

Popularitatea președintelui american Joe Biden a scăzut în noiembrie, la nivelul asemănător lunii aprilie, arată un sondaj Reuters/Ipsos, care ridică preocupări cu privire la șansele sale de realegere anul viitor.

Sondajul de opinie, desfășurat pe parcursul a două zile, care s-a încheiat sâmbătă, a arătat că 39% dintre respondenți au aprobat performanța lui Biden ca președinte, un rezultat similar cu cel din aprilie și ușor în scădere față de 40%, în octombrie și 42%, în septembrie. Sondajul a avut o marjă de eroare de aproximativ trei puncte procentuale.

Se așteaptă, în mod larg, ca Biden să se confrunte din nou cu fostul președinte Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, acesta fiind favorit pentru nominalizarea republicană. Alte sondaje recente au arătat o cursă potențial strânsă între cei doi.

Procentul de respondenți care au indicat "războiul și conflictele externe" drept principala problemă a crescut la 8% în noiembrie, față de 4% în octombrie, semn al îngrijorării cu privire la o escaladare bruscă a conflictului israelo-palestinian.

A fost cel mai mare nivel de îngrijorare legat de război din aprilie 2022, când 9% dintre respondenți l-au menționat ca principala lor preocupare, în primele luni ale războiului dintre Rusia și Ucraina.

Un procent mai mare - 20% - au menționat economia drept principala preocupare. În comparație, 9% au menționat infracțiunile și 7% au menționat mediul înconjurător.

Popularitatea lui Biden a rămas sub 50% din august 2021, iar ratingul din această lună a fost aproape de nivelurile cele mai scăzute ale președinției sale - 36% - observate la mijlocul anului 2022.

Sondajul Reuters/Ipsos a colectat răspunsuri online de la 1.019 adulți, folosind o mostră reprezentativă la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel