Cimitir din Neolitic plin de oase de om și de animale. Unde a fost descoperit

foto: Freepik
foto: Freepik

 Descoperire uimitoare a unui cimitir din Neolitic în care se aflau rămăşiţe umane şi de animale!

Publicitate

Arheologii din Germania au făcut o descoperire remarcabilă: un cimitir neolitic în care s-au păstrat păstrat până astăzi rămășițe umane, animale și fragmente ale unui car ce ar fi putut fi parte a unui ritual antic, potrivit unui articol www.livescience.com citat de Agerpres.

Acest sit arheologic a fost identificat într-un parc industrial, lângă Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt din Germania, și cuprinde două "movile monumentale" datând de acum 6.000 de ani, care conțin mai multe morminte, conform unui comunicat emis de Oficiul de Stat pentru Conservarea Monumentelor și Arheologie din Saxonia-Anhalt.

Cu toate acestea, unul dintre morminte se evidențiază, datorită posibilei sale legături cu un presupus ritual de sacrificiu. Această concluzie se bazează pe dispunerea unică a rămășițelor umane ale unui bărbat în vârstă de 35 până la 40 de ani la momentul decesului, a două animale și a unui car, așezate astfel încât să creeze "o imagine a unui car cu un plug sau o căruță trasă de animale", conform comunicatului.

Movile funerare cu încăperi secrete

Este o descoperire cu adevărat revoluționară, și asta pentru că "simbolizează oferirea către zei a celor mai importante proprietăți, împreună cu animalele, asigurându-și astfel securitatea mijloacelor de trai", se arată pe site-ul amintit.

Cercetătorii au făcut mai multe legături între una dintre movilele funerare și grupul Baalberg (sau Baalberge), o cultură neolitică din Germania datând între 4100 și 3600 î.Hr. Această movilă conține două camere funerare mari din lemn, trapezoidale, cu lungimi de 66 de picioare (20 de metri) și, respectiv, 98 de picioare (30 de metri). Cele două camere sunt amplasate la aproximativ 660 de picioare (200 de metri) distanță una de cealaltă.

În urmă cu aproximativ 5.000 de ani, între cele două "movile funerare", se desfășura o "rută de procesiune în care se sacrifica animale și se înmormântau oameni", conform comunicatului. Utilizarea ritualică a acestei zone este descrisă de cercetători drept "remarcabilă", iar concluzia lor este că acest loc a fost "important pentru oamenii preistorici pe o perioadă lungă de timp".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel