Locuri de veci în "zona VIP", noul trend imobiliar în cimitirele urbane. Dai un ban, dar stai în față... și în lumea de apoi

cimitir - FOTO: Freepik@vecstock
cimitir - FOTO: Freepik@vecstock

Când vine vorba de eternitate, se pare că și aici contează locația. În "zona VIP" a unui cimitir, un loc de veci bine poziționat – aproape de poartă, cu acces facil și, de ce nu, o priveliște plăcută – a devenit un simbol al statutului.

Într-un oraș unde spațiul este la fel de prețios ca liniștea, locurile de veci din cimitirul central Petroșani au devenit noile proprietăți de lux. Cererea tot mai mare pentru “zona VIP" – un colț retras, aproape de poarta principală, ușor accesibil – transformă aceste locuri de veci în adevărate simboluri de statut.

În timp ce unii privesc această tendință ca pe o simplă afacere, alții văd aici un semnal de alarmă cu privire la creșterea disparităților sociale chiar și dincolo de viață. Cert este că un loc de veci “de lux" devine o investiție, iar pentru unii, o șansă de a-și marca prezența într-o zonă exclusivistă chiar și în lumea de apoi.

Într-un oraș unde spațiul este la fel de prețios ca liniștea, locurile de veci din cimitirul central au devenit noile proprietăți de lux. Cererea tot mai mare pentru “zona VIP" – un colț retras, aproape de poarta principală, ușor accesibil – transformă aceste locuri de veci în adevărate simboluri de statut.

În "zona VIP" a cimitirului, prețurile ajung la sume impresionante, pentru un loc, iar piața devine tot mai competitivă. Astfel, cimitirele nu mai sunt doar locuri de reculegere, ci și spații unde concurența pentru acces la terenuri devine intensă.

De ce acest interes pentru locuri de veci “premium"

Un loc de veci într-un "teren virgin", aproape de drum și cu o intrare bine marcată, este perceput ca un simbol al statutului, o ultimă dovadă de apartenență la o elită socială.

Această piață neobișnuită ridică și probleme etice. În timp ce unii consideră vânzarea locurilor de veci la prețuri exorbitante o afacere legitimă, alții privesc fenomenul ca pe o formă de speculă, care contrastează puternic cu tradiția și sacralitatea acestor spații.

Mai mult, creșterea disparităților sociale devine vizibilă chiar și în locurile destinate eternității, unde cei cu posibilități financiare reduse își găsesc tot mai greu un loc de veci accesibil.

Locuri de veci - FOTO: Captură Facebook

Comentarii ironice

Un comentariu ridiculizează conceptul.

"Dai un ban, dar stai în față… pardon, la zona VIP. Da’ ce, numai la party trebuie să avem și la cimitir?", spune un utilizator al rețelei sociale.

În timp ce unii privesc această tendință ca pe o simplă afacere, alții văd aici un semnal de alarmă cu privire la creșterea disparităților sociale chiar și dincolo de viață.

"Este revoltător ce se întâmplă!! Dar cine mă rog are morminte de vânzare", spune un alt utilizator.

Cert este că un loc de veci "de lux" devine o investiție, iar pentru unii, o șansă de a-și marca prezența într-o zonă exclusivistă chiar și în lumea de apoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel