Cîmpeanu, mesaj pentru cei care-l acuză de plagiat: Un fel de habarnişti în domeniul educaţiei. Vor ajunge la lucrările de control din clasa a şaptea

Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, le-a transmis un mesaj celor care lansează acuzații de plagiat la adresa lui.

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, întrebat marţi la Arad despre acuzaţiile de plagiat, că aceia care le lansează "sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei" şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura "a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor", potrivit Agerpres.

"Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice, a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei", a spus Sorin Cîmpeanu.

El şi-a motivat trecerea numelui său pe îndrumător spunând că "să treci nume precum Arhimede nu era cazul, la autori".

"Este un un mod de lucru specific, respectat întocmai pentru îndrumătoare de lucrări practice, pentru îndrumătoare de proiect şi pentru caiete de seminare, lucrări fără ISBN", a adăugat ministrul.

"Sunt convins că vor ajunge la lucrările de control din clasa a şaptea"

Cîmpeanu a mai declarat că aceia care vor să blocheze legile Educaţiei "pun în antiteză lucrări ce ţin de cariera unei anumite persoane".

"Sunt curios, după ce au fost preocupaţi de o teză de doctorat susţinută în anul 2000, acum sunt preocupaţi de caiete de seminar, sunt convins că vor ajunge la lucrările de control din clasa a şaptea şi sunt convins că vor găsi că la un moment dat am copiat ceva rezolvări dintr-o culegere de probleme sau dintr-un manual de matematică, după care sunt convins că vor găsi şi ceva ciorne de prin şcoala gimnazială", a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a mai afirmat că există o rezistenţă la schimbare în sistemul de educaţie şi că "toate lucrurile care se pun, se pun în cheie politică, strict politică, strict politicianistă, nicidecum în interesul elevilor şi studenţilor", iar "cei care fac asta sunt dintr-o anumită perspectivă analfabeţi puri, dintr-o altă perspectivă analfabeţi funcţionali".

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi "însuşit fraudulos şi paternitatea" mai multor capitole semnate anterior de alţi autori. 

Citește și:

Campania #rezist, fără obiect: Sorin Cîmpeanu nu a plagiat. Raportul Comisiei de verificare a tezei de doctorat

"Urmare a solicitării verbale, primită joi - 25 august 2022, în timpul unei conferințe de presa, când mi s-a cerut pentru prima oară in mod direct sa fac public rezultatul analizei propriei teze de doctorat, susținută in anul 2000, am decis să postez acest document primit în urmă cu aproape un an. În anul 1992, în urmă cu 30 de ani, atunci când am inițiat cercetările doctorale pe o temă care a devenit esențială in prezent, dar care era de pionierat la vremea respectivă - impactul asupra mediului înconjurator al unor activități antropice și identificarea unor soluții care sa corespundă economiei circulare - nu am anticipat cât interes vor suscita rezultatele acestor cercetări pentru unele persoane.

În urma unei analize realizate de către specialiști în domeniu, dublată de verificarea prin intermediul celor mai utilizate softuri de detectare a similititudinilor (sistemantiplagiat și Turnitin), a reieșit că: “teza de doctorat respectă normele eticii universitare și deontologiei cercetarii și, în același timp, lucrarea are valoare științifică și practică, fiind de actualitate și în prezent, constituind o lucrare de referință în domeniul agriculturii ecologice, a lucrărilor de îmbunătățiri funciare și, nu în ultimul rând, al protecției factorilor de mediu….” Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel