Cîmpeanu, semnal de alarmă. De ce s-ar putea închide școlile din București în luna octombrie

Sorin Cîmpeanu / Foto gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că este nevoie de un efort suplimentar pentru ca pragul de la care învățământul se mută în online să nu fie atins în luna octombrie.

Dacă nu va exista un efort suplimentar pentru încetinirea răspândirii Covid-19 în Capitală, în luna octombrie s-ar putea ajunge la rata de incidență de 6 la mia de locuitori - ceea ce înseamnă că învățământul s-ar putea muta atunci în online, a spus Cîmpeanu. 

Invitat la TVR1, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 'pentru București, rata de infectare astăzi este 0,78. Pe 1 august era 0,13 la 1000 de locuitori. Am avut o creștere de exact 6 ori. Dacă menținem acest trend, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de important, să putem încetini ritmul de infectare, matematic vorbind, undeva prin luna octombrie e posibil să se ajungă la 6 la 1000. Strict matematic, nu vreau să-mi depășesc competențele. A crescut într-o lună de șase ori.'

Așadar, ministrul Cîmpeanu consideră că, 'dacă menținem acest trend, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de important, să putem încetini ritmul de infectare', în luna octombrie, școlile din București s-ar putea închide. 

Informațiile momentului pentru părinți și elevi 

Zilele trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de declarații despre cele mai importante teme ale momentului. 

Școala începe în 13 septembrie, fără diferențiere

- „În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite.”

Festivitate la startul anului școlar, cu mască și timp limitat

- „Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate.”

Milioane de măști pentru elevi, din rezerva de stat

- În privința măștilor obligatorii în clase, părinții și-au exprimat îngrijorarea în privința cheltuielilor care ar putea apărea. „Există stocuri suficiente de măști de protecție, există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat, gestionată de departamentul de situații de urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte am anunțat o interogare în tot sistemul de educație, către toate inspectoratele județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au. Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și pentru cadrele didactice.” 

(Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel