Cîmpeanu: Trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra școlile deschise

Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu
Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea școlii din 8 noiembrie.

Cîmpeanu a vorbit despre siguranța elevilor în școli la reluarea activității din 8 noiembrie în emisiunea Mihaelei Bîrzilă de la Antena 3. „Decizia de rămânere în online pe bază de motive ce țin de infrastructură a fost luată pentru o săptămână. Nu este vorba de imposibilitatea de asigurare a distanțării fizice de obicei (...) și aș vrea să reamintesc că anul acesta avem efective mai mici în fiecare clasă decât în oricare din anii anteriori. A fost redus numărul de elevi la clasă”, a transmis ministrul.

„Profesorii sunt și trebuie să fie un model pentru elevi. Elevii au dreptul la educație, iar educația online a generat pierderi imense. Dvs. ați prezentat sute și sute de cazuri de bully-ing. Sunt doar un efect din cele nedorite ale școlii online. Este necesar să facem tot posibilul pentru a păstra școlile deschise”, a continuat Cîmpeanu. Întrebat despre testele de salivă din școli, ministrul a adăugat: „Mesajul este acela al îndemnului la vaccinare și la respectarea regulilor de protecție sanitare. Testele de salivă vor face obiectul unor contracte subsecvente semnate mâine pentru primul lor, marți pentru loturile doi și trei”.

Două treimi din școlile și grădinițele din România reîncep activitatea fizic de luni

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat cifrele legate de şcolile în care se va merge fizic de luni. 

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel