Cina cea de Taină, reinterpretată în stil LGBT, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris. Moment controversat / video

Fotografie de la Brett Sayles: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/1167034/
Fotografie de la Brett Sayles: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/1167034/

Doi bărbați ale căror buzele se ating, travestiți și persoane transgender au recreat ceva ce pare a fi o imitație a Cinei cea de Taină, în deschierea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Momentul cel mai controversat a fost crearea unui grup la o masă, printre care mai multe drag queen celebre (Nicky Doll, Paloma și Piche, recunoscute după barba lui blondă) aminteau de Cina cea de taină a lui Iisus cu apostolii lui.

Sub conducerea DJ-ului francez Barbara Butch, militantă feministă și lesbiană, mai multe modele, inclusiv femeia transgender Raya Martigny, au defilat în ținute fabuloase și totodată... controversate.

"Amoruri pariziene"

Directorul artistic Thomas Jolly – care mărturisește că a fost hărțuit din cauza homosexualității sale – a pus în scenă "un Paris în care dorința se afirmă și se exprimă", conform documentului care prezenta desfășurarea spectacolului.

La finalul "unei coregrafii senzuale evocând ascensiunea dorinței", interpretată de dansatori în costume în culorile curcubeului drapelului LGBT+, s-au afișat și doi bărbați sărutându-se și un trio amoros închizându-se într-o cameră, scrie RTBF.

În timp ce unii nu au avut nimic de comentat cu privire la aceste imagini, au fost și persoane care au zis: „Este o nebunie. Să începi evenimentul tău înlocuindu-l pe Iisus și pe apostolii săi la Cina cea de Taină cu travestiți. Sunt 2,4 miliarde de creștini pe pământ și aparent Olimpiada a vrut să le declare tuturor, chiar de la început: NU SUNTEȚI BINEVENIȚI”.

Recrearea Cinei cea de Taină de către persoane LGBT+, cum ar fi drag queens și femei trans, poate stârni reacții variate, în funcție de context și de perspectivele personale sau culturale ale oamenilor. 

Utilizarea Cinei cea de Taină în contextul diversității și al reprezentării poate fi văzută ca o formă de creativitate și includere. Poate reflecta dorința de a aduce recunoaștere și vizibilitate pentru comunitatea LGBT+ într-un mod artistic și simbolic.

Tabloul poate provoca discuții importante despre normele sociale și religioase, deschizând spațiu pentru dialoguri despre acceptare și diversitate. Într-un context artistic, reinterpretările simbolurilor tradiționale pot aduce perspective noi și pot îmbogăți discuțiile culturale și sociale.

Pe de altă parte, Cina cea de Taină este un simbol sacru pentru multe persoane creștine. Orice reinterpretare a acesteia poate fi percepută ca o lipsă de respect sau ca o provocare directă la adresa credinței, ceea ce poate provoca supărare și controverse. Unele persoane sau grupuri pot considera că această reinterpretare este ofensatoare sau inadecvată, mai ales dacă simt că valorile lor religioase sunt atacate. Acest lucru poate duce la reacții negative și critici din partea celor care nu sunt de acord cu utilizarea simbolurilor religioase într-un context LGBT+.

Modul în care acest tip de artă este perceput poate varia considerabil, în funcție de contextul cultural și social în care este prezentat. Într-o societate diversă, este important să se găsească un echilibru între libertatea de exprimare artistică și respectul pentru diferite credințe și valori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel