Cina cea de Taină varianta LGBT. Reacția lui Vasile Bănescu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a avut un comentariu despre așa zisa Cina cea de Taină de la Jocurile Olimpice 2024.

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a generat reacții pe rețelele sociale cu un comentariu recent referitor la „Cina cea de Taină” reprezentată la Jocurile Olimpice 2024 într-o manieră specială.

Într-o postare pe Facebook, Vasile Bănescu a criticat vehement interpretarea artistică, descriind-o ca fiind o „față reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic”.

Vasile Bănescu a acuzat autorii acestei interpretări de „batjocorirea, sfidarea și macularea” a ceea ce consideră că este „curat și sfânt”, adăugând că „abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”.

Comentariul său a stârnit dezbateri aprinse, atrăgând atenția asupra felului în care arta și valorile religioase sunt interpretate și prezentate în cadrul unor evenimente internaționale.

„Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (banescu-cina_26373500.jpg)

Prima ceremonie de deschidere din istoria Jocurilor Olimpice desfăşurată în afara unui stadion a generat numeroase comentarii în lumea întreagă şi nu a făcut unanimitate în rândul reprezentanţilor mass-media.

Presa britanică a fost cea mai critică faţă de spectacolul de vineri seară, derulat pe fluviul Sena, ironizându-i totodată pe francezi din cauza ploii care s-a abătut asupra Parisului în cel mai nepotrivit moment.

„Wet a mistake!" titrează cotidianul Daily Mail, făcând un joc de cuvinte, înainte de a preciza: „Ce dezastru, ceremonia de deschidere se transformă în haos: ploaia acoperă muzica, sportivii şi oaspeţii din Regat sunt nevoiţi să poate pelerine, iar spectatorii să se adăpostească... în timp ce furtunile lovesc evenimentul adesea bizar".

În schimb, pentru The Sun, show-ul din capitala Franţei a fost "Seine-sational". "Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion", subliniază tabloidul englez.

„Jocurile Olimpice au început într-un Paris îmbibat de ploaie, cu o ceremonie de deschidere plină de stele şi o paradă uimitoare a bărcilor sportivilor. Peste un miliard de oameni din întreaga lume au urmărit extravaganţa de patru ore, în valoare de 120 de milioane de lire sterline, care a fost încheiată de cântăreaţa emblematică Celine Dion", scrie The Sun.

VEZI ȘI: Cina cea de Taină LGBT - JO. Corlățean (PSD): Rușine! Episod mizerabil / Sighiartău (PNL): Bătaie de joc / Târziu (AUR): Sportivii sunt hrăniți cu "mâncare din plante", în loc de carne și ouă:

https://www.dcnews.ro/cina-cea-de-taina-lgbt-jo-corlatean-psd-rusine-episod-mizerabil-sighiartau-pnl-bataie-de-joc-tarziu-aur-sportivii-sunt-hraniti-cu-mancare-din-plante-in-loc-de-carne-si-oua_966998.html

VEZI ȘI: „Nu a fost un spectacol depravat”. Nicu Ștefănuță, reacție după scena cu „Cina cea de taină”, din ceremonia de deschidere de la Paris:

https://www.dcnews.ro/nu-a-fost-un-spectacol-depravat-nicu-stefanuta-reactie-dupa-scena-cu-cina-cea-de-taina-din-ceremonia-de-deschidere-de-la-paris_967000.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel