Ritmul agitat al vieții crește nivelul de stres. Multe persoane se calmează cu un desert, plin de zahăr, care, pe de o parte, satisface poftele, iar, pe de altă, aduce prejudicii sănătății.
Zahărul stimulează producerea de serotonină și dopamină, care ne îmbunătățesc starea de spirit.
Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți.
Îți cade părul? Iată câteva remedii naturale, eficiente împotriva acestei probleme
Scorțișoară: Se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere. Consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.
Dovleacul: Se poate coace în cuptor sau tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre. În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și cop.
Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară
Morcovul are aceleași beneficii ca și dovleacul. Dacă este consumat crud, este și mai eficient. Morcovul crud poate fi adăugat în salate sau în sucuri cu măr și lămâie.
Cartoful dulce are și el același mecanism de absorbție a fibrelor. Se poate prepara ca un cartof normal copt sau fiert și condimentat după preferințe.
Ștevia. Este un îndulcitor natural obținut dintr-o plantă originară din Paraguay. Folosește ștevia ca înlocuitor de zahăr atât în deserturi, cât și în ceaiuri sau cafea.
Aceste produse alimentare ne ajută să pierdem în greutate în mod eficient, precum și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.
Nutriționiștii spun că trebuie să consumăm mai des produse proteice, deoarece acestea ajută la pierderea în greutate, în mod eficient și în siguranță.
Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18g de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.
Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.
Pieptul de pui și de curcan fără piele. Această carne este ideală pentru repararea țesuturilor și pentru susținerea mușchilor slabi, deoarece este săracă în grăsimi saturate și sodiu. Pieptul slab de pasare este o sursa excelenta de vitamine B, esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de energie și sănătatea creierului. În plus, conține seleniul antioxidant, care este important pentru imunitate și sănătatea tiroidei.
Proteine vegetale: boabe de soia, fasole, spanac și broccoli. Dacă ești vegetarian, ar trebui să incluzi proteine vegetale în dieta ta.
Somon și sardine. Acest pește este considerat o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, un tip de grăsime care este antiinflamatoare și bună pentru inimă. Somonul ajută la pierderea în greutate în mod eficient, deoarece scade nivelul de insulină.
Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari
Fistic. Pe lângă proteine, fisticul este o sursă bună de fibre și grăsimi nesaturate. Fisticul poate satura organismul și poate preveni supraalimentarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu