Există mai mulţi factori care determină îmbătrânirea prematură. Printre aceştia se numără şi anumite alimente pe care le consumăm frecvent.
Zahăr
Unii experți estimează că până la 25% din ridurile noastre sunt produse prin glicare, iar zaharurile sunt responsabile de acest lucru.
Cartofii prăjiți
De asemenea, este dovedit că atunci când mâncăm un aliment care conține amidon la o temperatură foarte ridicată, apare un efect avansat de glicare. Prin urmare, consumul de cartofi prăjiţi ne îmbătrâneşte.
Margarina
Grăsimile hidrogenate (precum cele care conțin margarină și unt) sunt legate de grosimea pielii și de riduri, deoarece accelerează procesul oxidativ.
Cafeaua
Consumul excesiv de cafea afectează calitatea somnului. În plus, cafeaua are un efect deshidratant asupra organismului nostru, afectând tonifierea pielii.
Carnea roşie
Acest tip de carne conţine o substanță care în exces provoacă o întărire a capilarelor și, în consecință, provoacă îmbătrânirea prematură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu