„Superfood” este un termen folosit de multe companii alimentare și de băuturi ca o modalitate de a promova un aliment despre care se crede că are beneficii pentru sănătate; cu toate acestea, nu există o definiție oficială a cuvântului.
Lista alimentelor de mai jos este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre care sunt bune pentru sănătatea generală și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului.
Fasolea este plină de vitamine și minerale precum magneziu și potasiu. De asemenea, este foarte bogată în fibre. Pentru a economisi timp, puteți folosi fasole conservată, dar asigurați-vă că scurgeți boabele și le clătiți pentru a scăpa de cât mai multă sare adăugată.
Spanacul și kale sunt legume cu frunze de culoare verde închis, pline de vitamine și minerale precum vitaminele A, C, E și K, fier, calciu și potasiu. Aceste alimente puternice au un conținut scăzut de calorii și carbohidrați. Încercați să adăugați legume cu frunze închise la salate, supe și tocane.
Care sunt preferatele tale: afinele, căpșunile sau alt soi? Indiferent, toate sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre. Fructele de pădure pot fi o opțiune excelentă pentru a-ți satisface pofta de dulce și oferă un beneficiu suplimentar de vitamina C, vitamina K, mangan, potasiu și fibre.
Vestea bună este că indiferent de cât de mult îți plac roșiile - sub formă de piure, crude sau într-un sos - acestea oferă nutrienți vitali precum vitamina C, vitamina E și potasiu.
Grăsimile Omega-3 pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și inflamaților. Peștele bogat în aceste grăsimi sănătoase este uneori denumit „pește gras”. Somonul este bine cunoscut în acest grup. Alți pești cu conținut ridicat de omega-3 sunt heringul, sardinele, macroul, păstrăvul și tonul alb.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News