Cinci automarfare, oprite să introducă în țară peste 54 de tone de deșeuri din Italia, Germania, Franța și Elveția

FOTO cu rol ilustrativ: Poliția de Frontieră
FOTO cu rol ilustrativ: Poliția de Frontieră

Trei dintre automarfare erau conduse de cetățeni români.

Polițiștii de frontieră din cadril Punctului de Trecere a frontierei Borș II și Nădlac II au oprit la intrarea în țară peste 54 de tone de diverse deşeuri transportate din alte țări, scrie Agerpres. La operațiune, alături de polițiștii de frontieră au participat și lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor şi Arad.

Potrivit sursei menționate, reprezentanții acestor instituții au respins intrarea în țară, în ultimele 24 de ore, a cinci mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Cele cinci automarfare, înmatriculate în România şi Elveția, erau conduse de trei cetățeni români, un elvețian şi un cetățean maghiar.

Aceştia transportau 54.010 kilograme deşeuri, constând în diverse bunuri (textile, aluminiu, obiecte casnice şi mobilă second-hand) provenite de la societăți comerciale din Italia, Germania, Franța şi Elveția pentru diferite firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, polițiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi Reprezentaților Protecției Consumatorului Bihor şi Arad.

”Stabilind faptul că şoferii nu dețin documente complete necesare importului de deşeuri, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, se mai arată în comunicatul emis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel