Cinci afaceri româneşti au fost evaluate la peste 1 miliard de euro fiecare, anunţă specialiştii. Este o premieră pentru ţara noastră!
Publicitate
România are în 2021, pentru prima dată în istoria sa, cinci afaceri antreprenoriale evaluate la peste 1 miliard de euro fiecare, dar şi alte cinci a căror valoare se apropie de acest prag, fiind cotate la 798 până la 980 de milioane de euro, relatează ZF.
UiPath - primul unicorn românesc, în prezent companie de tehnologie listată pe cea mai puternică piaţă de capital din lume, bursa de la New York, Pavăl Holding - compania „umbrelă“ prin care fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl controlează retailerul de bricolaj Dedeman, dar şi o serie de pariuri la bursa de la Bucureşti, precum şi Banca Transilvania - cea mai puternică bancă locală după active - sunt cele mai valoroase trei companii antreprenoriale româneşti în acest an, potrivit celei de-a 16-a ediţii a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat în colaborare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio, scrie Mediafax.
Grupul Bitdefender și retailerul electo-IT Altex completează grupul companiilor cu evaluări de peste un miliard de euro.
Pentru al şaptelea an consecutiv, în acest catalog sunt analizate şi cele mai puternice 25 de afaceri antreprenoriale româneşti, acele afaceri care au reuşit, mai repede sau mai greu, în trei decenii de capitalism, să pună pe piaţă un bun sau un serviciu care să le ducă în prima ligă a businessului local.
Pavăl Holding a intrat în clasament direct pe locul 2, cu o evaluare de 4,2 mld. euro, şi a Chimcomplex pe poziţia a şaptea, companie cotată la doar un pas de 1 mld. euro. Pavăl Holding înlocuieşte astfel Dedeman în top, în ediţia din acest an fiind evaluat întregul portofoliu al fraţilor Pavăl, nu doar retailerul de bricolaj care reprezintă cea mai importantă parte a portofoliului.
Comparativ cu situaţia din luna septembrie 2021, rata anuală a inflaţiei a crescut în toate cele 27 de state membre, însă cele mai mari majorări au fost înregistrate în Belgia (1,8 puncte procentuale), Lituania (1,7 puncte procentuale), Spania (1,4 puncte procentuale) şi România (1,3 puncte procentuale, de la 5,2% până la 6,5%).
Datele Eurostat mai arată că în zona euro rata anuală a inflaţiei a crescut până la 4,1% în luna octombrie, de la 3,4% în septembrie. Pentru statele din zona euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor a venit din partea energiei, unde s-a înregistrat o creştere de 2,21 puncte procentuale, urmată de preţurile la servicii care au înregistrat o creştere de 0,86 puncte procentuale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu