Cinci fructe benefice în cazul arsurilor la stomac. Care sunt fructele și legumele ce trebuie evitate

FOTO: Freepik @KamranAydinov
FOTO: Freepik @KamranAydinov

Iată care sunt cele cinci fructe cu efect benefic în cazul persoanelor cu arsuri la stomac.

Parte dintre oameni se pot confrunta ocazional cu arsuri la stomac, acele dureri usturătoare resimțite în capul pieptului.

Durerea este adesea mai puternică după ce ați mâncat, seara sau când stați culcat ori vă aplecați și poate să aibă legătură cu un consum mai mare de mâncare, așa cum se întâmplă în mod special în perioada sărbătorilor, când suntem tentați să mâncăm mai mult decât de obicei, dar și la ore mai târzii.

Arsurile la stomac ocazionale sunt obișnuite și nu reprezintă un motiv de alarmă. Cei mai mulți oameni pot gestiona singuri disconfortul arsurilor la stomac prin schimbări ale stilului de viață și medicamente fără prescripție medicală.

FOTO: Freepik @eddows-animator

Printre remediile pentru arsurile la stomac se află consumul anumitor fructe, care nu au un conținut acid.

Cinci fructe recomandate în arsurile la stomac

Bananele

Bananele, delicioase, sunt în capul liste de fructe benefice pentru cei care se confruntă cu arsurile gastrice, acestea fiind sigure deoarece au proprietăți alcaline.

În plus, se consideră că acest fruct ajută la echilibrarea acidului din stomac, astfel încât simptomele refluxului acid pot fi prevenite.

Pepenele roșu

La fel ca și în cazul bananelor, beneficiile pepenelui pentru acidul gastric provin din natura sa alcalină.

Potrivit rapoartelor de la Johns Hopkins Medicine, se crede că acest fruct cu gust dulce ameliorează acidul gastric și previne iritațiile datorate refluxului gastric.

Există diverse tipuri de pepeni care pot fi consumate în siguranță de persoanele cu reflux gastric, inclusiv pepenele galben și pepenele roșu.

Mărul

Se crede că merele pentru acidul gastric sunt sigure deoarece conțin minerale alcaline, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu, despre care se susține că ameliorează simptomele refluxului gastric.

Perele

Pentru că nu conține la fel de mult acid ca citricele și roșiile, poți mânca pere pentru acidul gastric.

Datorită acestui conținut scăzut de acid, se consideră că perele nu declanșează reapariția simptomelor de reflux gastric.

Nuca de cocos

Nuca de cocos poate fi o alegere sigură pentru persoanele cu acid gastric, deoarece este considerată unul dintre fructele cu cel mai mic conținut de acid.

Mai mult, se crede că acest fruct are un conținut mare de apă, care îmbunătățește funcția creierului, previne bolile de inimă și reduce riscul de accident vascular cerebral.

Pe de altă parte, există o serie de fructe și legume care trebuie evitate de persoanele cu acid gastric. Acestea sunt citricele (portocale, lime, grapefruit, lămâi), ananasul și roșiile. Motivul pentru care sucurile de portocale și sucul de roșii nu trebuie consumate înainte de masă este dat de faptul că acestea determină creșterea acidului gastric, notează Hermina Hospitals.

Citește și: Fructul care vă ajută digestia. Se poate consuma la orice masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel