Cinci fructe pe care le poți consuma seara fără să te îngrași

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock

Orice dietă variată și echilibrată ar trebui să includă fructe și legume. Deși toate fructele sunt ideale, nu toate oferă aceleași beneficii, așa că este bine să știm care ne pot ajuta în atingerea unui anumit obiectiv.

Dintr-o dietă variată și echilibrată, nu ar trebui să lipsească legumele, dar nici fructele, care sunt alimente bogate în nutrienți, sărace în calorii și extrem de sănătoase. 

Uneori cunoaștem multele beneficii pe care le aduc fructele sănătății noastre, dar nu știm tot ceea ce pot face pentru noi. Unele fructe sunt ideale pentru a ne ajuta să dormim, datorită conținutului lor de triptofan, care ajută la producerea de melatonină și serotonină. Melatonina ajută la reglarea ciclului de somn și veghe, iar serotonina reglează apetitul, somnul, starea de spirit și durerea.

1. Sursa foto... (fructe-diverse2_72311100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Fructele care te vor ajuta să dormi și să slăbești

Despre faptul că fructele ar trebui evitate seara din cauza faptului că îngrașă se vorbește mult, dar merită subliniat că niciun aliment în sine nu are capacitatea de a ne îngrășa sau de a ne face să pierdem în greutate, totul depinde întotdeauna de o serie de factori pe care ar trebui să îi luăm în considerare, în special dacă dorim să slăbim. De aceea este atât de important să apelăm la specialiști dacă ne propunem acest obiectiv, altfel riscăm să fim influențați de lucruri care nu sunt adevărate.

Este adevărat că unele fructe au un indice glicemic mai mare decât altele, așa că este bine să le consumăm pe cele cu un indice mai scăzut, astfel vom beneficia de sațietate și evităm un aport crescut de zaharuri pe care nu le vom putea arde noaptea. În plus, datorită caracteristicilor lor, unele fructe sunt ideale pentru a ne ajuta să dormim, cum ar fi următoarele:

Cireșe. Dacă cauți un desert ideal pentru a completa o cină variată, nimic nu se compară cu o mână bună de cireșe bine spălate, datorită conținutului lor ridicat de melatonină și triptofan, pe lângă faptul că sunt și antioxidante puternice. Varietățile mai acide vor oferi rezultate mai bune.

Căpșuni. Sursă de vitamina C, căpșunile sunt cunoscute și pentru stimularea sistemului imunitar, sunt antioxidante și ajută la ameliorarea tulburărilor de somn. În plus, conțin și melatonină, așa că pot fi un aliat excelent pentru a fi consumate înainte de a ne pregăti pentru somn.

Kiwi. Bogat în vitamina C, vitamina B9 și serotonină, care ar putea contribui la favorizarea somnului, nu doar pentru a adormi mai devreme, ci și pentru a-l face mai profund și, prin urmare, mai odihnitor. Ar trebui consumat cu cel puțin două ore înainte de culcare pentru a fi eficient.

Ananas. Consumul de ananas stimulează producția de melatonină și, în plus, datorită bromelinei pe care o conține, favorizează digestia, ajutând astfel la evitarea disconfortului care uneori împiedică adormirea. De asemenea, are efect drenant, astfel încât va ajuta la reducerea senzației de balonare la sfârșitul zilei.

Portocală. Poate crește producția de melatonină, dar favorizează și somnul datorită vitaminei B, care reduce anxietatea și depresia, îmbunătățește regularitatea ciclului de somn-vigilă și ajută la sinteza de serotonină, dopamină și GABA, principala neurotransmițătoare promotoare a somnului în creier.

2. Sursa foto... (sweet-cherry-cirese_80799200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Pineapple_Studio

Trucuri pentru a dormi bine

Practic toată lumea, la un moment dat în viață, se poate confrunta cu probleme de somn. Dacă este vorba de o situație punctuală, există multe sfaturi și recomandări pe care le putem urma pentru a face acest lucru mai ușor, cum ar fi încercarea de a avea programe regulate, atât pentru ora la care ne culcăm, cât și pentru ora la care ne trezim. Fă exerciții fizice în timpul zilei, limitează consumul de cofeină și de alcool.

De asemenea, nu este o idee bună să rămânem în pat dacă nu putem să dormim, este mai bine să ne ridicăm și să facem altceva, ceva liniștit precum să citim o carte, pentru a încerca apoi din nou să adormim. Este important să fim atenți la mediul înconjurător, alegând o saltea confortabilă, într-o cameră răcoroasă și întunecată, cât mai liniștită posibil și unde nu putem vedea ce oră este, evitând astfel să fim conștienți că timpul trece fără să putem adormi și că ne rămâne din ce în ce mai puțin timp pentru odihnă, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel