O dietă cu rezultate excelente nu presupune să vă înfometaţi. Vă prezentăm cinci dintre cele mai frecvente greşeli pe care le faceţi atunci când ţineţi o dietă.
A mânca sănătos nu ar trebui să fie sinonim cu a-ți fi foame. Înfometarea vă face mai mult rău decât bine. Prin urmare, nu trebuie să săriți mesele și idealul este să mâncați de 4 până la 5 ori pe zi. Secretul unei diete reuşite nu este înfometarea, ci să mâncaţi sănătos. Pentru a face acest lucru, va trebui să consumăm ingrediente bogate în nutrienți, minerale, vitamine și proteine și să evităm grăsimile.
Nu este de niciun folos să începeți o dietă și să slăbiți câteva kilograme, dacă începeţi să mâncaţi din nou haotic. Este esențial să înveți să mănânci într-un mod echilibrat. Fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic.
Nu este important câte calorii mănânci, ci din ce sunt făcute și dacă provin din proteine, hidrați sau grăsimi. Prin urmare, această obsesie de numărare a caloriilor nu este deloc bună.
Neobservarea cantităților de alimente este una dintre cele mai frecvente și fatale erori ale oricărei diete. Trebuie să fiţi conştienţi de dimensiunea porţiilor voastre. Doar în acest fel vă veţi putea atinge obiectivul.
Va părea o prostie, dar ceea ce bem influențează foarte mult succesul unei diete. Băuturile zaharoare, răcoritoarele şi alcoolul crec capacitatea calorică a meselor tale,
Ca alternativă, puteți consuma întotdeauna apă sau ceai fără zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu