Piureul de cartofi este delicios, însă se poate transforma într-un dezastru dacă nu îl gătiţi corect. Vă prezentăm cele mai frecvente greşeli pe care le fac foarte multe persoane.
Greşeala 1: Folosirea greșită a tipului de cartofi
Trebuie să selectăm soiurile de cartofi care conțin mai mult amidon. Datorită amidonului, piureul va fi mai cremos.
Greşeala 2: Nu tăiaţi cartofii în bucăți de dimensiuni egale
Cartofii nu vor se vor fierbe la fel dacă sunt de dimensiuni diferite. Bucățile mai mari vor fi mai crude, în timp ce bucățile mai mici vor fi prea fierte.
Greşeala 3: Foloseşti un blender
Folosiţi întotdeauna o unealtă specială pentru zdrobirea cartofilor. Blenderul va modifica textura piureului.
Greşeala 4: Amestecaţi cartofii prea mult
Când veți amesteca smântâna, laptele sau untul, amestecați ușor până când ingredientele se combină. Nu este nevoie să le amestecaţi prea mult. În caz contrar, piureul va fi lipicios.
Greşeala 5: Foloseşti unt și smântână rece
Cel mai bine este ca aceste ingrediente să fie la temperatura camerei. Acest lucru scade riscul de amestecare excesivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu