Uneori nu ne dăm seama, dar atunci când gătim, facem anumite greşeli. Vă prezentăm cinci dintre cele mai comune greşeli pe care le facem în bucătărie.
Foarte multe persoane scot ouăle din cofrag şi le pun pe uşa frigiderului, în zona destinată de producător acestor alimente. Este greşit să facem asta.
Zona ușii, datorită perioadelor în care deschidem și închidem frigiderul pe parcursul zilei, este cea care suferă cele mai multe variații de temperatură și, prin urmare, cea mai periculoasă pentru a stoca produse sensibile. Este indicat să lăsaţi ouăle în cofragul lor şi să le aşezaţi pe unul dintre rafturile frigiderului.
De asemenea, evitaţi separarea gălbenuşului de albuş cu ajutorul cojii de ou, deoarece germenii care se află în partea exterioară a oului pot contamina produsul.
Apropo, nici nu este necesar să le speli.
Ești unul dintre cei care spală puiul înainte de a-l găti? Ei bine, nu mai face asta. Puiul conţine bacterii patogene destul de rezistente. Dacă îl spălăm vom răspândi aceste bacterii.
Uleiul este excelent pentru multe lucruri, dar nu și pentru prepararea pastelor. Se va crea o peliculă impermeabilă în jurul pastelor, care va afecta gustul preparatului.
Pentru a nu lipi pastele trebuie doar să folosim multă apă şi să amestecăm tot timpul cu o lingură de lemn.
Conservele sunt de obicei din aluminiu sau oțel, două materiale foarte rezistente la oxidare în timp ce sunt închise, dar, în momentul în care deschidem conservele, oxigenul intră în ele și începe oxidarea acestor materiale care, la contactul cu mâncarea le poate deteriora. Cel mai bine, dacă nu consumăm o conservă întreagă, este să depozităm ceea ce ne rămâne într-un recipient mai potrivit (de exemplu, un recipient de plastic sau de sticlă cu capac).
Este greşit să faceţi acest lucru. Mai întâi trebuie să spălaţi fructele, după care le puteţi curăţa de coajă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu