Cinci lucruri cu care România rămâne după EURO 2024

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată în faza optimilor de finală la EURO 2024, de către Olanda, cu scorul de 0-3. Iată lucrurile cu care rămânem după acest turneu final. 

1. S-a născut o nouă generaţie care a făcut suporterii să viseze 

În 2016, la ultimul campionat european la care am fost prezenţi, emulaţia nu a fost nici pe departe cea de acum. România s-a calificat cu greu, a mers acolo şi nu a reuşit decât un egal şi două înfrângeri. Întoarcere acasă după faza grupelor şi încă un turneu final bifat, cumva în nota celorlalte. 

În 2024, România a ajuns la EURO 2024 de pe primul loc al preliminariilor, neînvinsă. A câştigat cu 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în meciul de debut. A pierdut apoi cu Belgia, o naţională aflată pe locul 3 mondial, şi a remizat cu Slovacia. Tricolorii au câştigat grupa şi doar un "gentleman's agreement" între Portugalia şi Georgia a făcut ca noi să jucăm cu Olanda, o altă naţională de top din Europa. 

2. "Generaţia de suflet" ia loc în inimile românilor alături de "Generaţia de Aur". 

3. Fără un atacant veritabil, e aproape imposibil să marchezi. Cu toate astea, am reuşit. Edi Iordănescu i-a convocat pe Denis Drăguş, Denis Alibec, George Puşcaş şi Daniel Bîrligea pentru acest EURO. Dacă ultimul nu a jucat niciun minut, ceilalţi trei au reuşit, împreună, să marcheze un singur gol. Puţin, foarte puţin. E o lecţie pentru viitor. România trebuie să renunţe la creşterea de "decari" şi să înceapă creşterea de nouari. Degeaba ai omul care să dea pasa, dacă nu are cui să o dea! 

CITEŞTE CONTINUAREA PE DC SPORT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel