Există numeroase mituri despre sănătatea femeii. În general, acestea nu au nicio bază științifică, putând fi ușor demontate de către specialiști.
Cercetătoarea Patricia Barnes-Svarney, autoarea mai multor studii de specialitate, explică simplele coincidențe cărora de multe ori suntem tentați să le dăm crezare.
1. Femeile care locuiesc împreună își sincronizează menstruația
Până acum se credea că anumiți feromoni emiși de femei le influențează pe celelalte care stau în aceeași casă, astfel încât să le influențeze ciclul menstrual și să fie la menstruație, toate, în același timp. Cu timpul, cercetătorii au început să pună sub semnul întrebării această teorie. În urma unui studiu realizat într-un campus studențesc din China, s-a demonstrat că ciclurile menstruale ale femeilor aflate sub același acoperiș nu se pot sincroniza. Pot exista, la un momentdat, suprapuneri, mai ales dacă grupul este mai mare, însă acestea sunt simple coincidențe.
2. Femeile nu au mărul lui Adam
Femeile au și ele mărul lui Adam, deși , poate, ar trebui să se cheme mărul Evei. Mărul lui Adam este o formațiune cartilaginoasă care protejează corzile vocale, pe care o au atât bărbații, cât și femeile. Diferența este că la bărbați se formeaza un unghi de 90 de grade între mărul lui Adam și cartilajul tiroidian, în timp ce la femei unghiul este de 120 de grade.
3. Femeile se îngrașă din cauza copiilor
Se spune că nașterea contribuie la sporirea numărului de kilograme. În realitate, femeile se îngrașă cu timpul fie ca au sau nu copii. În urma unui studiu realizat la Universitatea din Qeeunesland, care a analizat un grup de femei timp de 10 ani, s-a constatat că o femeie cu o greutate medie de 63 kg, “câștigă” în 10 ani: 9 kilograme dacă este căsătorită și are un copil, 7 kilograme dacă este căsătorită și nu are copii, 5 kilograme dacă nu este căsătorită și nu are copii.
Acest lucru i-a determinat pe specialiști să tragă concluzia că nu copilul este “vinovat” de kilogramele în plus ale femeilor, ci partenerii lor. De ce? În primul rând pentru că femeile le “copiază” stilul de viață mâncând mai multe calorii decât are nevoie corpul lor.
În al doilea rând, femeile căsătorite obișnuiesc să petreacă alături de soții lor prin baruri/restaurante unde este foarte simplu să renunți la regimul echilibrat.
Este adevărat că femeile merg mai des la toaletă decât băbații, însă acest fapt nu se datorează mărimii vezicii urinare, ci mai degrabă poziției acesteia. Vezica urinară a femeii este susținută de peretele uterului care, cu timpul, se slăbește, mai ales după o sarcină.
Însă, la bărbați, vezica este “liberă” să se extindă la nevoie.
5. Femeile ating apogeul sexual la 35 de ani
Dacă ne referim la fertilitate, mitul este adevărat. Fertilitatea femeilor scade cu 3-5 procente, începând cu vârsta de 30 de ani, rata accentuându-se după 40 de ani.
Dacă ne referim la activitatea sexuală, un studiu realizat de expertul sexual Alfred Kinsey relevă faptul că femeile au mai multe orgasme în perioada 30-40 de ani decât în toată viața lor. Cum nu s-a depistat nicio legătură cu hormonii, specialiștii spun că viața sexuală împlinită se datorează unei bune imagini de sine pe care o au femeile în jurul vârstei de 35 de ani.
Acestea șe simt bine în pielea lor, au încredere în corpul lor și sunt capabile să se relaxeze în timpul sexului pentru a se bucura de orgasm. Cu toate acestea, sunt femei de 45 de ani care spun că la această vârstă s-au bucurat de cel mai bun sex din viața lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News