Orezul are o mulţime de beneficii pentru organism. Vă prezentăm câteva dintre acestea.
Oferă energie
Deoarece orezul conţine foarte mulţi carbohidrați, acesta acționează ca un combustibil pentru corpul nostru și contribuie la buna funcționare a creierului.
Previne obezitatea
Orezul nu conține grăsimi dăunătoare, colesterol sau sodiu și ar trebui să fie o parte integrantă a unei diete echilibrate.
Controlează tensiunea arterială
Orezul are un conținut scăzut de sodiu, deci este considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.
Previne cancerul
Orezul brun este bogat în fibre, esențial pentru a evita unele tipuri de cancer, cum ar fi colorectal și intestinal. De asemenea, conține antioxidanți naturali, cum ar fi vitamina C, vitamina A și diverși compuși fenolici și flavonoizi, care acționează pentru a elimina radicalii liberi din organism, întârzind îmbătrânirea.
Previne boala Alzheimer
Orezul brun are un nivel ridicat de nutrienți care stimulează creșterea și activitatea neurotransmițătorilor, ceea ce contribuie la prevenirea bolii Alzheimer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu