Te simţi obosit tot timpul? Acest lucru se poate întâmpla din cauza a cel puţin cinci motive. Deshidratarea este unul dintre acestea.
Deshidratare
Nu este un mit. Deshidratarea te poate face să te simți obosit. Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au ajuns la această concluzie în urma unui studiu.
Excesul de greutate
Grăsimea corporală este responsabilă de descărcarea hormonului leptină, care trimite semnale creierului despre depozitele de energie. S-a demonstrat că o prezență ridicată a leptinei mărește percepția asupra oboselii. În cele din urmă, persoanele supraponderale au mai multe probleme cu somnul.
Aport redus de vitamina B
Vitamina B joacă un rol important în furnizarea de energie organismului. Un consum adecvat de cereale integrale, carne, pește, lactate și legume, precum și leguminoase și nuci, ne poate ajuta să obținem un consum optim și să stopăm astfel simptomele oboselii extreme.
Fa putin exercitiu
Deși poate părea o contradicție, sportul protejează împotriva oboselii. Un studiu publicat în revista Psychotherapy and Psychosomatics a arătat că nivelul de energie a crescut cu 20% și că oboseala a fost redusă cu 65% la persoanele care practicau sport în mod regulat.
Lipsa fierului în organism
Lipsa fierului este considerată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca o problemă de sănătate și cea mai frecventă tulburare nutrițională din lume. Pentru a o evita, trebuie să consumați alimente bogate în acest nutrient sau supliment, dacă este necesar. Vitamina C prezentă în fructe și legume ajută organismul să absoarbă fierul din alimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu