Bucătăria este cea mai utilizată cameră, de aceea vasele de gătit, ustensilele și aparatele electrocasnice trebuie depozitate corect, pentru a nu avea o încăpere aglomerată și neprimitoare.
Pentru ca oalele, ustensilele de bucătărie și aparatele electrocasnice să vă servească mai mult timp, acestea trebuie depozitate corespunzător pentru a nu fi deteriorate. Află care sunt obiectele care, de obicei, sunt depozitate incorect.
Cuțitele nu trebuie depozitate într-un sertar. În primul rând, cuțitele sunt periculoase și te poți tăia când te grăbești să scoți unul. În doilea rând, se tocesc de fiecare dată când intră în contact cu ceva dur, cum ar fi un alt cuțit, o scândură sau suprafața sertarului. În schimb, poți păstra cuțitele pe o tablă magnetică de perete sau într-un suport de cuțite.
Tăvile de copt nu trebuie puse una peste alta, deoarece se pot deteriora. Acestea se păstrează vertical și pentru aceasta poți instala separatoare în dulap.
Salvează pernele îngălbenite: urmează acești pași și uită de problema deranjantă
Condimentele. Dacă ai fost cucerit de imagini în care apar zeci de recipiente identice cu condimente și vrei să le cumperi și tu, nu este o idee bună. În primul rând, vei cheltui muli bani, iar în al doilea rând, aceste recipiente vor ocupa mult spațiu. În schimb, sortează condimentele după frecvența de utilizare și asta este suficient.
Tigăile din fontă nu se depozitează una peste alta. Este foarte important să protejezi metalul de zgârieturi și lovituri. Tapetează fiecare tavă cu prosoape de hârtie pentru a o proteja împotriva zgârieturilor. În plus, prosopul de hârtie va absorbi umiditatea, care poate provoca ruginirea vasului.
Nu toate obiectele din bucătărie sunt utile. Dimpotrivă, pe unele nici nu le mai folosești de luni sau ani. De aceea ar trebui să scapi cât mai repede de ele.
Iată zece obiecte de care, dacă te gândești bine, ar trebui să scapi cât mai repede.
Oale și tigăi deteriorate și nefuncționale. Mânere rupte, pete de rugină, învelișul de protecție zgâriat. Îți sună cunoscut? Dacă oalele și tigăile din bucătăria ta au asemenea defecte, atunci este timpul să scapi de ele.
Cuțite tocite. Dacă cuțitul nu mai taie și trebuie să-l ascuți în fiecare zi, ar fi bine să-l înlocuiești. Chiar dacă cuțitul este ascuțit zilnic și tot rămâne tocit, înseamnă că este fabricat din materiale de calitate proastă. În această situație, cuțitul trebuie aruncat.
Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă
Recipiente uzate din plastic. Aceste recipiente din plastic pentru depozitarea alimentelor nu sunt veșnice. Mai devreme sau mai târziu, încep să-și schimbe culoarea, să se păteze, devin opace și îți sugerează că este timpul să le arunci.
Farfurii ciobite. Fisurile sunt primul și cel mai sigur semn că farfuriile trebuie aruncate în coșul de gunoi. Desigur, nu vorbim despre farfurii care sunt deosebit de scumpe pentru tine. Amintirile sunt neprețuite, dar vesela spartă - nu.
Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea
Bucăți de staniol. Resturile de staniol nu pot folosite la nimic în bucătărie. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le fără niciun regret. Oricând poți cumpăra o rolă nouă de staniol.
Forme pentru fursecuri, care au ruginit. Aceste obiecte nu mai pot fi folosite, deoarece brioșele și fursecurile tale vor fi distruse de urmele de rugină. Cumpără forme noi și gătește deserturi delicioase.
Dopuri de plută. Nu vei ajunge niciodată să le reciclezi. Câteva dopuri de plută nu-i vor ajunge să creezi ceva original și, în plus, nici timp liber nu prea ai. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le și vei câștiga mai mult spațiu în dulap.
Linguri de lemn înnegrite. Lingurile de lemn, pe care le folosești, s-au ars sau au mucegăit? Indiferent de motivul înnegririi, investiția într-o lingură de lemn nouă nu este atât de mare.
Pungi de plastic de la cumpărături. Folosește-le pentru găleata de gunoi și aruncă-le fără regret.
Produse expirate. Nu ești suficient de bogat pentru a mânca alimente expirate. Câteva zile de spitalizare, medicamentele și regimul alimentar special costă. Nu ar fi mai bine să fii atent la termenul de valabilitate al produselor înainte să le consumi?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News